lördag 7 februari 2009

Badlunch

Efter att först på morgonen ha skött om mina celler inför helgen gick jag för att möta Ella, Andreas och Walter vid dagis. Andreas släppte av Walter och åkte vidare för att lämna Ella på skolan. Efter en halvtimmes lek med Walter hade Maya (Walters kompis som kan prata både engelska och svenska) fortfarande inte dykt upp och jag tog beslutet att säga hej då och gå tillbaka till jobbet. Walter sa; Men du kan inte lämna mig helt ensam här på dagis. Vi kramades 100 gånger och så gick jag. Jag tjuvkikade in på Walter över staketet och såg att han kämpade mot gråten och var tapper. Jag började gråta och en annan mamma sa till mig; This is the worst part. I know how you feel. Varpå jag började gråta på riktigt. Precis då svängde Maya in till dagis och mamma Lotta lovade att ta sig an Walter. Väl tillbaka på jobbet kunde jag överraskande nog inte sluta gråta. Mamma Lotta ringde och sa att Walter hade varit modig och tapper men mycket ledsen. Lotta hade också börjat att gråta, men när hon lämnade dagis var det full fart på Maya och Lotta. Jag lovade mig själv att inte överge Walter någonsin igen utan att vara kvar på dagis till Maya (Walters trygghet) har dykt upp.

Som tur var hade jag och Andreas bestämt att ta ett dopp innan lunchen. När jag berättade om min planerade långlunch för min professor Brett ville han också hänga med. Andreas hämtade upp oss och vi åkte till Coogee som för dagen hade riktigt stora vågor. Vi surfade och simmade och när jag tillslut skulle stiga upp ur vattnet blev jag ikullkastad av en våg. Känlsan var som att ha hamnat i en tvättmaskin med sand i stället för tvättmedel. När jag äntligen spolades upp på stranden var jag helt förbi och det tog ett tag att hämta andan. Efter en dusch på stranden åkte vi till labbets stam tai restaurang och åt en härlig lunch.

From Australienblog
From Australienblog
Efter jobbet och dagis åkte jag och Walter med pappa Matt och Maya till Clovelly beach, där mamma Lotta och Andreas och Ella anslöt. Vi badade en timme innan vi åkte hem och hade fredagsmys med brödet som Walter hade bakat på dagis. Ella var så nöjd med sin skoldag för de hade fått dansa med en dansfröken. De hade också fått ligga och vila och lyssna på Cinderella. Ella berättade att hon hade kastat boll med sin kompis Molly. Fröken hade kort sagt till Andreas när han kom och hämtade på skolan att Ella hade pratat riktigt mycket engelska.

Inga kommentarer: