söndag 1 februari 2009

Dawn Chorus

För ett par veckor sedan mailade Andrea till mig och frågade om jag ville hänga med på Dawn Chorus på Bondi Beach kl 5.30 på morgonen. "Självklart", svarade jag med något stela fingrar på tangentbordet. Jag gjorde genast upp en bild av hur jag och Andrea och några till skulla ansluta till denna något tidiga begivenhet. Så i lördags morse startade jag bilen kl 5 på morgonen i kolsvart mörker. Jag fick klara Sverige känslor. Jag körde på tomma gator genom Sydney ända till jag kom fram till Bondi road där det var helt igenkorkat med bilar, surfare med brädor under armen, turister m fl. Jag lyckades få en parkering och träffade Andrea en kvart försenad. Andreas tänkta kl 4.40 buss hade varit full, så hon delade en taxi med några av de andra som missat bussen ner till Bondi. Tillsammans med kanske 2 000!!! andra morgonpigga Sydneybor satt vi helt tysta i sanden och lyssnade på kören som utan förstärkning eller komp sjöng i 30 minuter (bla Tavener och Gorecki) tills solen hade gått upp över havet. Det var mycket fint! Andrea och jag satt kvar i sanden och åt en frukostsmörgås. Vi strosade längs med havet innan vi åkte hem, Andrea för att ta emot två svenska kompisar som ska bo hos henne i en vecka och jag till familjen.

From Australienblog
From Australienblog
From Australienblog

När familjen hade vaknat åkte jag och barnen hem till Liz och plockade upp henne, Quentin och tre barncyklar. Sedan åkte vi till Maroubra beach och barnen cyklade och åt glass.

Kl två var hela familjen bjudan på BBQ lunch i Bondi för att säga farväl till Helena. Helena är en forskare från KI som tidigare varit två år och forskat i Sydney. Nu hade hon varit här i sex veckor för att komplettera något och för att upprätthålla kontakterna med sina forskarkollegor. På bilden nedan står blonda Helena i mitten och till vänster om henne står Prince of Wales Medical Research Institutes storchef; Peter Schoefield.

From Australienblog
From Australienblog

Efter lunchen gick vi ner till sranden och badade i några timmar. Det var så himla härligt! Havet var för en gångs skull nästan helt stilla så det gick att simma med barnen längs med stranden.

2 kommentarer:

linlasj sa...

Vad häftigt med en körmorgon!

Unknown sa...

Wow - vilken upplevelse!