tisdag 3 mars 2009

South Cost - Dolphin Point

Med hyrd åttapersoners bil åkte vi på lördagsmorgon iväg på en fyra dagar lång tripp till Dolphin Point (som ligger precis söder om Ulladulla och 30 min med bil norr om Batemans Bay). Första stoppet blev i södra delen av Royal National Park i Stanwell Park. Den medhavda picknicken som skulle intas med fantastisk utsikt fick vi äta i bilen, då regnet vräkte ner. Trots regnet kastade sig flera skärmflygare ut från stupet.

From Australienblog
From Australienblog
Vår stuga låg precis vid ett havs- och floddelta med bara någon minuts promenad ut till öppna havet.

From Australienblog
From Australienblog
Fotot ovan visar utsikten från vår stuga. Jag och barnen är på väg till farfar som ses i fjärran blickande ut över det öppna havet.

Resans höjdpunkt för mig var Pebbly Beach som ligger i Murramarang National Park. Stranden hade branta klippor som inramning ut mot havet och stora eukalyptus träd med kraxande papegojor innanför stranden och på stranden hoppade och betade många kängurur. Här tillbringade vi en eftermiddag som vi avslutade med hamburgergrillning. Det är jag som går på stranden bakom kängururna. Det är Ingrid som har tagit den fina bilden.

From Australienblog
From Australienblog
Vi gick även en regnskogspromenad med lunchstopp. Barnen var duktiga och travade på och Ella upptäckte en blodigel som hade fått vittring på oss. Regnskogen låg precis vid Depot Beach där man kan se mig, Lennart och Walter filosofera.

From Australienblog
From Australienblog
From Australienblog
Vi påbörjade även en vandring längs med havet med skyltar som skulle visa på spår av gamla aborginköckenmöddingar. Tyvärr fick Ella denna gång syn på en orm och vi tog beslutet att avbryta denna vandring.

Inga kommentarer: