söndag 14 december 2008

Bondi Beach

Idag gick vi den mycket vackra promenaden från Marks Park ner till Bondi Beach.

From 081213


Bakom mig och Walter, på kortet nedan, utspelades ett "rip drama". Två män simmade ute bland alla surfare. Jag kunde se att den ena av dem låg och vad som såg ut som behagfullt flöt. Till vänster om mig och Walter kan man se tre röd och gul klädda livvakter. Efter att ha ropat i megafon något som jag inte uppfattade så slet en av slet av sig tröjan och sprang ut i vattnet med sin livräddarbräda. Paddlade snabbt ut till männen och drog upp den ena på brädan. Sedan paddlade livräddaren ca 25 meter åt sidan innan de surfade in till stranden där de skakade hand med varandra. Till höger om mig och Walter kan man se en gul skylt. På den står det en varningstext om farliga strömmar. Jag antar att de stackars Bondi livräddarna får jobba hårt med att rädda turister ur vågorna.

From 081213

Inga kommentarer: