torsdag 18 december 2008

David & Anja i Sydney

Nu var det länge sen jag bloggade igen, och mycket har obloggat finns att ta upp, men den viktigaste, och roligaste, händelsen måste ju vara att David och Anja har kommit till Sydney.

David är min bror, och Anja är hans fru. Lustigt nog har även Anja ett syskon som bor i Sydney, sin syster Andrea. dvs varsit syskon i Sydney med namnen Andreas och Andrea. Då är man ju mer eller mindre tvungen att åka hit och hälsa på. Andrea mötte dom på flygplatsen i söndags kväll när de kom, och tog dem hem till sig, där de bor.

Men på måndag morgon hade vi, dvs jag, Hanna och barnen, stämt träff med dem i Clovelly för att bada och snorkla så att de snabbt skulle komma in i livet i Australien. Allt gick bra förutom själva badandet, då det var extra högt tidvatten ("king tide" kallas det tydligen) i kombination med höga vågor från sydöst gjorde att det inte gicka att bada ens i Clovelly. Det var vatten en halvmeter över den havsvattensbassäng som ligger långt inne i viken, vågorna kom nästan ända in och vattnet var brunt och upprört med mycket tång etc. Man fick ingen lust att bada.

Vi kollade på vågorna istället, och så småningom tog vi en promenad norrut längs med kusten till Bronte. Här passerar vi Waverley Cemetary:

img_2887.jpg

Väl där åt vi lunch. Fish and Chips. Smaskens!

img_2894.jpg

Sen knallade vi tillbaks till Clovelly där vi lämnade David och Anja som skulle ta bussen tillbaks till stan för fler äventyr, medans vi åkte hem och pustade ut.

Men dagen efter träffades vi igen. Då åkte jag och barnen in till Sydney Tower för att kolla på utsikten. Det är ett torn mitt istan som jag länge tänkt att vi skulle åka upp i. Men det står på taket till ett vanligt hus så när man knallar omkring i stan så fattar man aldrig att man passerar tornet (om man inte tittar rakt upp). men nu var det dags, och David och Anja hänged på.

img_2908.jpg

Sen åkte David och Anja på guidad busstur, medans vi kollade lite mer i tornet, och fick ta en tjuvtitt på restaruangen en vånging ner från "observation deck" där det fanns ett snurrande golv, så att man kunde se hela stan utan att flytta på sig.

På kvällen kom David och Anja, och Andrea, hem till oss på Figtree Avenue på middag. Det serverades känguru.

img_2910.jpg

Nu har David och Anja tagit en tur norrut till Port Douglas och Stora Barriärrevet. Kommer tillbaks på lördag tror jag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vill gärna skicka en julhälsning till Hanna och alla er andra. Följer era äventyr i Australien och hoppas att ni får en fortsatt härlig vistelse under det kommande 2009.
P.S.
Tack för julkortet och vi ses när du kommer tillbaka Hanna!
kram
Margareta (B-A hälsar också)

vallby sa...

Vi har sänt en julhälsning via mail på vår svenska julafton ! Med bilder hur vi ser ut just nu !

Saknar fortfarande en uttömmande redogörelse för de forskningsframsteg som vi förutsätter att Du gör, Katarina !

Farbror Bengt med familj

vallby sa...

Nu har vi ätit julgröt m.m. på sedvanligt holmströmmanér. God Jul !

Anonym sa...

Hej!
Önskar er en fortsatt trevlig julhelg. Här är det 2 minusgrader och lite snö.
Vill så gärna höra att Helena och Mats har kommit fram välbehållna!??
Varma hälsningar
Heinz och Marita

Andreas sa...

Ja, Helena och Mats har kommit hit välbehållna. Det har varit fullt program, och ingen tid att blogga. Men snart blir det nog tid för sådant igen. Mats åker hem till Sverige idag.

Anonym sa...

hej hopp
Hoppas att ni haft en bra jul
Vill gärna ha mer kontakt, speciellt med dig Katarina. Skicka gärna ett mail: anna.malmrot@strangnas.se

Puss och kram!

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR!
Hanna och Helena, passa på att njuta av värmen de 2 veckorna ni har kvar i Australien, här hade vi 11 minusgrader igår natt.
Ha det gott allesammans!
Hälsn. Heinz och Marita

Anonym sa...

Gott Nytt År
till er alla, jag förstår att ni har fullt program och så saknar man ju dem intressanta bloggen. Vilken dag och tid kommer ni Hanna? Behövs det färdtjänst
Njut av livet tillfället kommer inte igen.
Kram från Sigrid