torsdag 4 december 2008

Första advent

Första advent firade vi i lördags i svenska kyrkan. Kl 10.00 var det gudstjänst med favoritpsalmerna; Bereden väg för Herran och Hosianna Davids son. Gudstjänsten följdes av en svensk basar på en avstängd gata bakom kyrkan. Alladinaskar, lakritsremmar, sill, kaviar, knäckebröd, dalahästar och en mycket trevlig stämning. Konstigt och samtidigt förvånande skönt att alla pratade svenska. På Cafe Svensson kunde man köpa köttbullesmörgåsar, korv med bröd, våfflor och lussekatter.

From Australienblog

Kl 13.30 var det dags att åter ta plats i kyrkan för att förutom att första advent firades på en lördag så kom även "Queen of Light" till kyrkan. När luciatåget, bestående av kyrkans volontärer och svenska au pairer, hade sjungit några sånger fick barntimme-barnen komma fram. Ella fick stolt stå bredvid den stora lucian och Walters stjärngossestrut skymtar framför första bänkraden.

From Australienblog

På kvällen var vi hembjudna till familjen Skoog i Coogee på middag. Vi hade en mycket trevlig kväll med god mat och goda skratt.

From Australienblog

1 kommentar:

Anonym sa...

Trevligt att se allt ni är med om. Igår (4/12) var jag & mamma på "Nothern Light Christmas Concert" med Sissel. Helt underbart och vilken vacker sångröst hon har! Snart tar alla julbord, luciatåg, adventsfika, julgrötskvällar och annat överhanden. Decembermånad är fullspikad med kuligheter, men så ska det vara. Jag älskar advent, december och framförallt julen! Att få träffa nära och kära, umgås och ha kul tillsammans det är bara så mysigt. Enjoy! Kram//Anna & Thomas & Frida & Mormor