tisdag 24 mars 2009

Melbourne

Två veckor innan vi reste till Melbourne brann det fortfarande och var över 45 grader varmt. Som tur var regnade det och var 15 grader varmt delar av vår vistelse. Det låter kanske inte så turligt, men faktum är att vi var mycket nöjda med vädret. Regnet strilade ner så fort vi satt oss i bussen, men upphörde när vi steg av. Resan började med att den fina åtta personers minibuss som jag hyrt var slut, så vi fick en 14 personers åbäke till buss istället. Det visade sig vara riktigt roligt att köra buss. Vi började vår semester på Phillip Island där vi hyrt en stuga i en stugby. Lyckan var gjord då det fanns en inomhuspool att bada i.

From Australienblog

Första dagen började vi med att besöka Koala Conservation Center. Där gick vi och tittade på sovande koalor från en brygga byggd ganska högt upp och nedanför hoppade wallabies. Damen i receptionen övertygade oss om att en tur till Churchill Island var ett måste, så efter en fikapaus åkte vi vidare till ön som var som ett stort gammeldags bondgårdsmuseum. Höjdpunkten var att barnen fick hålla i var sitt marsvin. Walter var helt salig och satt länge och undersökte och gosade med sitt lilla marsvin. Man ser på fotot nedan hur fashinerad Walter var av marsvinets lilla tass.

From Australienblog
From Australienblog
From Australienblog
From Australienblog
From Australienblog

Efter en sväng till stugan med dopp i poolen åkte vi till Nobbies, Pillip Islands västligaste punkt. Ett fantastiskt kargt landskap med stora dyningar som vällde in över klipplatåer. Med hjälp av vår tubkikare kunde man se fullt med sälar på The Seal Rock som låg en bit ut från Nobbies. Efter en vandring längs med kusten vid Nobbies åkte vi vidare till en av Melbournes största turistattraktioner; The Penguin Parade. På läktare precis vid havet slog vi oss ner vid kl 20.30 rycket och när solen helt hade gått ner började 30 cm höga pingviner sköljas/simma/kravla upp på stranden från de ganska rejäla dyningarna. Där stod de och tog sats innan de så fort de förmådde tog sig över den vita sanden. Barnen och jag skrattade högt åt en liten pingvin som var så tjock att den nästan rullade fram, sist av alla i sin flock på sju pingviner. Uppe i gräset och buskarna kunde man efter en stund höra pingvinsång och pingvinerna satt helt nära gångvägen och purrade. Tyvärr var det helt fotograferingsförbud.

From Australienblog

Dagen efter åkte vi in till Melbourne. Andreas begav sig av till en Django Reinhart gitarraffär, Ingrid och Lennart gick en långpromenad och jag och barnen åkte gratis spårvagn runt centrala Melbourne.

Dag tre åkte vi till utemuseumet Souverign Hill, beläget i Ballarat. Museumet skildrade hur viktig guldindustrin varit för att befolka Australien samt att starta frigörelseprocessen från Storbritannien. Vi vaskade guld, åkte diligens, var nere i en guldgruva coh tittade guldreningsprocessen. Ella och Walter fick hålla i en guldtacka värd 600 000 kronor.

From Australienblog
From Australienblog
From Australienblog

2 kommentarer:

Ingrid Kågedal sa...

Det är tur Walter att pappa alltid har sin innehållsrika ryggsäck med. Där finns ju allt, även plåster. Du och farfar har ju behövt plåstras om ibland.

Fråga pappa om han har putsat kameralinsen än. Fina bilder på en hälig familj är värd en ren kameralins. Visst?

Ingrid Kågedal sa...

Härlig var ordet förstås!