tisdag 7 april 2009

Grande Bouche

Mike, som ofta brukar spela med Nuage Swing (Django-jazz bandet jag spelar med på onsdagar), har en gitarr som ha brukar skryta med att den var billig, men ändå väldigt bra. Som alla riktiga Django-gitarrer är den en kopia på en Selmer-gitarr, i detta fall med det stora D-formade hålet (som brukar kallas Grande Bouche, stor mun, på franska). Han hade köpt den i Melbourn sa han. När vi ändå skulle åka till Melbourne tänkte jag att jag kanske skulle slå till och köpa en likadan. Det har länge varit en hemlig dröm att spela lite django-musik.

Sagt och gjort. När vi åkte till Melbourne för några veckor sedan med lyckades jag klämma in en liten spårvagnsutflykt till gitarraffären the Accoustic Centre. De hade många fina gitarrer, men tyvärr inte den billiga som Mike hade rekomenderat. Jag spelade lite på de andra Django-gitarrerna, men de kostade betydligt mer än jag tyckte mig har råd med. Så det blev inget.

Men jag kunde inte riktigt släppa iden, så någon vecka senare ringde jag från Sydney till samma affär, och då hade de fått in den modell jag hade velat ha. Eftersom jag provspelat min kompis gitarr så besrlutade jag mig för att beställa en över telefonen. Och för någon vecka sedan kom den med lastbil.

img_3984.jpg

img_3985.jpg

Vad gäller hemfrakten till Sverige, så visade det sig när vi flög till Australien, att man fick ta med sig ett "guitar sized musical instrument" som handbagage, utöver den ordinarie tilldelningen. Det utnyttjade jag för trombonen på ner resan, men på hemresan så får väl Katarina ta trombonen :-).

2 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis till gitarren! Ser väldigt fin ut. Dock ska den kanske kallas för "grande bouche" med e om man ska vara riktigt frenchy gipsy... /Christophe

Andreas sa...

Christophe: Hoppsan! Ja, min franska har väl aldrig varit den bästa. Men nu är det fixat. "Grande Bouche" skall det stå.