måndag 20 april 2009

Lunch hemma hos Scott

I lördags var vi hembjudna till Scott, en senior postdok på labbet, på lunch. Jag hade förvarnat på jobbet att det fanns en viss risk för materiella skador när hela min familj är med. Scotts son Christopher byggde tågbana med Walter och dottern Sarah lekte med ett fint dockskåp med Ella (Det kunde ha varit tvärt om men vad gör man?). Scotts fru hade lagat fantastiskt mat med koreansk sushi (sushi härstammar från Korea om man frågar en korean), koreanska dumplings, vårrullar, kycklingwok och sallad. Efter lite mat och inomhuslek tröttnade barnen på att vara inomhus, så det gick ut och lekte med vattenmaskingevär. De tre äldsta barnen gick efter ett tag in igen och Scott förbarmade sig över Walter som sprutade ner honom med vatten tills vattnet var slut. Då tog Walter och försökte köra över Scott med en trehjuling. Walter förklarade efteråt att han inte tyckte det var kul att leka med pappan. Vi klarade dock det materiella och lunchen var mycket trevlig och god.

From Australienblog
From Australienblog

Scott och hans familj bor precis i utkanten av Kurin-gai-chase national park, så vi tog en tur dit efter lunchen bara jag och familjen. Barnen blev ganska snart hungriga och då slank vårrullarna ner som Scotts fru hade packat in och skickat med oss. Vi lekte en stund i en lekpark och gick sedan den board walk genom mangrove träsk som vi för ett halvår sedan hade vandrat med mamma. Vidunderligt vacker natur!

From Australienblog
From Australienblog
From Australienblog

När vi kom hem ringde telefonen. Det var Andreas fiolspelande kompis, John, som ville ha med Andreas på ett hak där det spelades gypsie-musik. När Andreas hade farit började det ösregna. Som vanligt kastade barnen av sig kläderna och sprang ut i regnet. Walter kom lyckligt inspringande och befallde: "Klä av dig kläderna mamma och kom med ut i regnet!" Jag skrattade i säkert fem minuter åt tanken innan jag tackade nej åt erbjudandet.

Inga kommentarer: