måndag 8 september 2008

En liten krock

Nu var det ett tag sen igen. Men här kommer äntligen ett nytt inlägg. Och strax innan har Katarina skrivit flera inlägg också, se nedan.

Det har regnat en del på sistone och vi tog inte med några regnkläder eller stövlar till barnen. Så i lördags eftermiddag tog vi bilen till shoppingmallen för att köpa lite sånt. Vintern är väl snart slut, men ändå. Det gick halvbra. Regnsäsongen är kort och allt sånt var nästan slut. Vi hittade en regnrock till Walter och ett par stövlar.

När jag skulle backa ut från parkeringsrutan inne i parkeringshuset så missade jag den stora betongpelaren som stod på passagerarsidan och jag backade in i den med vänster front. Vänster framdörr och stänkskärm fick några snygga bucklor. Pust! Här är en bild jag tog idag:

img_1452.jpg

Inga personskador och ingen annan bil inblandad. Stolpen var en meter i diameter och tog ingen skada, förutom lite avskavd färg.

Idag efter helgen tog jag tag i försäkringsfrågan. Vi har helförsäkring som är relativt dyr jämfört med i sverige, motsvarande typ 500:- i månaden! Nu skall det bli spännande att se om den gör någon nytta. Att göra en skadeanmälan var iallafall relativt smärtfritt. Jag ringde försäkringsbolaget och efter bara en kort stunds telefonkö kom jag fram och fick redogöra för olyckan. Försäkringsmannen föreslog en verkstad i närheten som de hade koll på, och som visste hur man hanterar försäkringsärenden. I princip fick man nog ta vilken verkstad man ville, men den verkade bra. Jag skulle köra bilen dit för att få en "quote" dvs en kostnadsuppskattning, som sedan försäkringsbolaget skulle godkänna, inna själva reparationen kunde utföras. Jag ringde till verkstan och kunde åka dit på en gång. Perfekt.

img_1458.jpg

En man som verkade vara verkstans försäkrings-expert på något sätt granskade bilen och skrev intensivt i sitt block. Rexeptionensten tog lite bilder med sin digitalkamera. Sen var det klart. Verkstan pratar direkt med försäkringsbolaget om kostnader etc. Nu väntar vi på att försäkringsbolaget eller verkstan skall ringa och säga att det är dags för reparation.

Jag antar att vi återkommer med mer om hur detta utvecklar sig.

1 kommentar:

Unknown sa...

Trist - men det är i alla fall en prestation att backa in i något med fronten!