tisdag 2 september 2008

spela jazz

Ikväll tog jag min bas och åkte tvärs över stan för att repa med ett litet jazzband. Björn Hagvall som jag brukar spela med i Linköping, har en svåger, Charles Apsey, i Sydney som spelar piano i detta band. Och turligt nog för mig så hade de nyligen blivit av med sin bassist.

De var en kvintett, piano, bas, trummor, gitarr och tenorsax. Det var trevliga herrar och en dam i 50års åldern. Pam, som spelade tenorsaxen och ledde bandet. De spelar lite modernare jazz än jag vanligtvis spelar, dvs typ 50-talsjazz (vi spelade t ex Oleo, On Green Dolphin Street och Blue Bossa för den som är insatt i sådant). Det behärskar jag inte helt, men det verkade inte som om det gjorde något. jag fick komma tillbaks nästa rep igen. Och jag lär väl mig så småningom. Kul att spela.

För övrigt var det också lite läskigt att köra själv genom harbour tunnel och långt upp på norra sidan, men tackvar noggrann kartläsning innan gick det bra. Bara tre lättkorrigerade felkörningar. Hem utan problem.

2 kommentarer:

Ingrid Kågedal sa...

Så otroligt roligt att du hittat ett band så snabbt. Bra utdelning på att du inte dröjde med att skaffa en bas. Du har min beundran för navigeringen.

Matts sa...

Har skummat igenom bloggen. Ni verkar ju ha en bra tillvaro där borta.
Vi hörs!
/Matts