tisdag 9 september 2008

Farsdag i Double Bay och Rose Bay

I går söndag var det Fars dag häri Australien. Vi gjorde en liten utflykt någon kilometer norrut till södra kanten av "Sydney bukten", mellan Centrum (som kallas CBD, Central Busines District) och det öppna havet. Kolla in kartan nedan för att se vart vi åkte.

View Larger Map

Först åkte vi till Double Bay och en liten strand med inhägnat vatten där man kan bada utan stora vågor. Inägnaden var antagligen mot hajar men kanska annat också. Strax ovanför fanns en liten liten park som heter Blackburn Gardens där vi käkade lite massäck innan vi gick ner till stranden. Det var varmt och soligt denna dag, så det var härligt där.

img_1437.jpg

img_1424.jpg

Sen tog vi bilen en liten bit västerut till Rose Bay (se kartan ovan) där barnen fick leka i en stor och trevlig lekpark medans Jag och Hanna tog en promenad.

img_1443.jpg

Sen hem igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt att följa era upplevelser "down under"! Här hemma har gympan startat upp (Frida) och även min träning har kommit igång igen, efter sommarens härliga och avkopplande dagar. Vi har också varit på besök hemma hos er, dammsugarslangarna låg där Katarina beskrev att de skulle ligga, så nu är bensinpumparna färdigbyggda (2 st). Återstår lite målning dock. Ha ett fortsatt trevligt liv i Australien! Kram//Anna, Thomas, Frida