måndag 5 januari 2009

Julafton

Äntligen är även min syster Helena här! Hon och Mats kom till Sydney på julaftonsmorgon. Kl 10 gick avfärden mot Jarvis Bay i vår bil och två hyrbilar. Med på resan var Andreas och jag och barnen, mamma, Helena och Mats, Anja, David och Andrea och Andrea's gymnasiekompis Sara och hennes pojkvän Mikael. När vi hade rest i ca 30 minuter kom jag på att vi hade glömt alla våra julklappar! Stämningen i vår bil sjönk under nollstrecket tills Andreas sa; "Det är bättre att komma på det nu och vara upprörda under en timme i bilen än att komma till Jarvis Bay och vara upprörda i flera dagar." När vi hade börjat avfärden för andra gången sa barnen efter fem minuter; "Är vi inte framme snart?". Det var vi fyra timmar senare efter ett stopp i Kiama där vi träffade på övriga gänget. Väl framme i Jarvis bay checkade vi in i två fina stugor "Huskisson White Sands Tourist Park". Vi gick ner till havet ca 20 meter från vår stuga och såg delfiner mycket nära strandkanten.

From Australienblog
Julmiddagen blev en "ozzie barbeque" på vår veranda.

From Australienblog


Korvarna i Australien är inte råa som i Sverige utan mer julkorvslika vilket Andreas tycker är mycket annorluna. Andreas har bloggat om detta tidigare. På kortet nedan visar Andreas gästerna sin korvs mjuka konsisten.
From Australienblog

Därefter kom Mikael tomte vilket var förbryllande för redan på morgonen hade den australienska tomten kommit med julklappar i barnens strumpor, därpå kom det en tomte på motorcykel och gav barnen godis i stugbyn och nu kom altså en tredje tomte. Mikael gjorde ett perfekt jobb och Ella var bara lite misstänksam.

From Australienblog


Kvällen avslutades med att en mycket närgången possum besökte vår veranda. Alla sprang ut för att ta kort, så possumet beslöt sig för att gå in, vilket vi med nöd och glada tjoande lyckades undvika.

3 kommentarer:

Ingrid Kågedal sa...

Jag vill också se en possum. Var det en endecimeters eller en tolvdecimeters eller var det den vanligaste med kattstorlek? Vi har googlat som ni ser.

Unknown sa...

Det var jag som upptäckte den när den satt och slickade på grillen. I mörkret trodde jag att det var en katt först.

Unknown sa...

Hej!

Jag har skrivit brev till Andreas odh Lennart för några dagar sedan men ni tycks inte läsa er epost. Gör gärna det!