onsdag 17 september 2008

Åter från tropikerna

Ja, i måndags eftermiddag kom vi tillbaks till Sydney från vår utflykt till de tropiska bredgraderna i norr. Vi var i Cairns som ligger nästan högst upp på östkusten. Enligt Google Maps drygt 240 mil norr om Sydney bilvägen. något kortare fågelvägen kan man tänka sig.

I Cairns är det tropiskt klimat som gäller. Inga somrar och vintrar, utan torrperiod och regnperiod. Torrperioden var precis på väg att ta slut. i oktober/november börjar "wet season", dvs regnperioden. Dock regnade det när vi anlände i torsdags. Hon som körde hotellbussen sa att det hade regnat nästan en hel vecka. Hoppsan.

img_1471.jpg

Men det skulle gå bra visade det sig. Resten av torsdagen duggade det lite, men sedan var det uppehåll, varmt (dvs 25-30 grader) och lagom soligt resten av dagarna.

Vi bodde på ett billigt "vandrarhemshotell" i sovsal, med sex sängar. Vi var ju bara fem, men vi betalade för den sjätte också. Blev ändå betydligt billigare än de flesta andra hotellen. Och det fungerade bra. Vi var ju inte så mycket där heller.

På fredagen hade Katarina beställt en båttur till Fitzroy Island. En knapp timme söderut till en ö som låg rrelativ nära fastlandet.

img_1496.jpg

En riktig tropisk ö med regnskog och korallstränder. Ganska grovt korall-grus faktiskt, som var lite besvärligt att gå barfota på. Det fanns riktiga koraller ute i vattnet också som man kunde kolla på när man snorklade. Häftigt!

Det var inte så mycket folk med på båten och på ön fanns (ännu) inte något hotell etc. Bara en liten enkel bar och ett litet skjul med dyk-grejor. MEn det höll på att bygga en "resort" där, så nästa år är det nog ett annat upplägg på denna ö. Men nu var det supertrevligt. Lite fler bilder nedan. På lördagen åkte vi till Green Island och "outer reef". Mer om det i nästa inlägg.

img_1566.jpg

img_1602.jpg

1 kommentar:

Anonym sa...

Här hemma är det kallt väder, grått och ibland också regn...suck! Ni har det bra "down under", med sol och bad - inte alls avundsjuk;-) Nejdå det är så härligt att kliva upp ur sängen en arla morgon vid fem snåret, när grannskapet sussar sött och regnet står som spön i backen... Vet inte vad som motiverar mig just då? Kaffet från igår, eller cykelturen till jobbet i ösregn? Sådär lagom blöt när man väl kommit fram till jobbet. Det är så underbart att hösten är här... Ha dé gott och snorkla lugnt:-) Kram från//Anna, Thomas, Frida