lördag 20 september 2008

varmt

Idag lördag har det varit 30 grader. och det är bara början på våren, eller möjligtvis slutet på vintern. Kommer att bli hårt tror jag.

Katarina, Hanna och barnen gjorde en utflykt till en strand söder om Maroubra som heter Malabar. Liten och familjevänlig, och inte superfull av folk när det är varmt ute. Fick godkänt vad jag förstår. På vägen hem svängde de frbi Coogee beach och där var det packat med folk. Ella beskrev det som att man inte såg sanden.

Själv var jag hemma och petade med lite olika projekt. Bla fick jag äntligen igång min squeezebox som jag tog med mig från Linköping.

Tempraturen skall dock sjunka till imorgon. men inte värre än 21 grader tror jag, och sen hoppar den nog upp till 30 igen någon dag. Om man är intresserad kan man ju kolla här, på australien SMHI.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej långt där borta!
Fick veta av Helena att ni har en blogg. Har läst igenom det ni skrivit och är imponerad över hur mycket ni redan hunnit med att se och göra. Kära Hanna, strongt av dig att följa med på den här resan, men lite avundsjuka (obs! inte missunnsamma!) är vi nog. Vi önskar er lycka till i fortsättningen!
Hälsningar Heinz och Marita

aussiekicki sa...

Hej!
Råkade hamna här av en slump. Vi är en svensk familj som har bott i Sydney sedan januari 2007.
Jag ville egentligen bara tipsa om den svenska lekgruppen i Five Ways i Paddington. Vi hyr in oss i en kyrka och finns där mellan kl 10-12på fredagar. Välkomna om ni vill!

Andreas sa...

Faktum är att vi redan varit på den svenska lekgruppen i Paddington, se http://australien.kagedal.org/2008/07/flytt-och-internetskugga.html Dock har vi bara varit där en gång. Det var lite för besvärligt att ta sig dit. Vi hade precis skaffat bilen och det var ganska stressande att orientera sig i paddington med alla smala gator utan system, och vänstertrafik etc. Men nu har vi lärt oss lite mer, så nu skulle det säkert gå utan så mycket besvär.

aussiekicki sa...

Aha!! Kul att ni hittade dit! Vi var i Sverige på semester då. Bor ni i Maroubra? Vi bor i Bondi Junction och tar bussen dit (389) men jag antar att det skulle ta en halv evighet för er att åka buss dit.
Jag har aldrig åkt bil dit, mycket pga av den anledningen som du beskriver, men nu har vi en GPS med aussiekartor så då blir det mer bilåkande.

MVH Kicki