söndag 18 januari 2009

Blue Mountains

Inspirerade av David, Anja och Andrea som just varit tre dagar och tältat och vandrat i Blue Mountains, tog vi och hyrde en minibuss för att följa i deras fotspår.

From Australienblog
From Australienblog
Första dagen besökte vi tre utsiktpunkter; Sublime point, Echo point och Govetts leap.

From Australienblog
På bilden ovan står vi vid Govetts leap. Den största faran vid denna utsiktspunkt var inte Walters klängande på skyddsräcket vid stupet utan att han straxt innan bilden är tagen hade sprungit iväg längs en stig. Jag var honom hack i häl då jag var orolig över den mer än 100 metriga fallhöjden. På väg tillbaka på den stig vi just hade sprungit på ringlade en brun smal orm över. En ormkunnig man som vi straxt efter mötte sa när jag varnade honom att det var en Eastern Brown Snake, den andra dödligaste ormen i världen. Ella blev mycket rädd, som man kan se lite av på bilden ovan, och själv var jag ganska skärrad när vi gav oss av till vårt nattläger på Megalong Heritage Center.

From Australienblog
Denna gamla gård är omgjort till hästhyrnings och bead and breakfast ställe. Mamma och Helena sov på gården, medan jag, Andreas och barnen satte upp ett tält. Innan vi gick och la oss grillade vi hamburgare på en gammal loge. Vi var de enda på gården denna kväll. En märklig känsla att sitta och äta mitt ute i naturen på en helt tyst gård.

From Australienblog
På morgonen väckter vi av ett högljudt kacklande av kockaburror och kackaduor. Fem kängurur hoppade förbi ute i en hästhage medan vi satt och åt vår frukost utanför tältet. Ella tog en ponnyridtur innan vi åkte vidare mot Jenolan Caves.

From Australienblog
Ett stort grottsystem med många olika guidade turer man kunde ta. Vi gick en entimmes vandring igenom helt fantastiska grottor.

From Australienblog

Inga kommentarer: