torsdag 16 oktober 2008

Hanna hemma hos nya människor

[Bloggat av Hanna, som numer har sin egen Blogger-användare]

Playgroup är en underbar uppfinning -- inte bara barnen "are making friends", utan mormor också! En mamma, Liz med sonen Quentin, pratade jag med för några veckor sedan. Hon tyckte att Walter var en lagom kompis för Quentin. Sedan dess har vi varit hemma hos dem och bakat kakor och Quentins tre storasystrar och en kusin hade en "magic show" for oss.

Igår kom mamma Liz och Quentin och hämtade mig, Ella och Walter med deras minibuss. Vi åkte till Centennial Park och tittade på alla olika fåglar, hästar med ryttare, aboriginstigen genom skogen av pappersbarksträd. Walter och Ella turades om att hålla lilla hunden Cherry på promenaden och cykla på Quentins medförda cykel.

Sen åkte vi hem till en väninna till Liz (alltid lika roligt att komma hem till människor), Louisa, änka sedan tio måndader och ungefär i min ålder. Hon bjöd på kaffe, vegemite-smörgås o d:o jordnötssmör, frukt och kakor. Barnen lekte "snällt" med lego på golvet under tiden. Louisa hade en underbar liten "garden" (bakgård) fylld med krukor, växter, vattenväxter, kaktusar, vinrankor, ja inget fattades på denna lilla yta.

Utflykten avslutades med besök i det jättestora stallet vid Centennial Park med enorm paddock. Det pratades också om craft-kvällar där jag skulle inbjudas, för "alla svenskor handarbetar" fick jag veta... Ja, vad allt kan inte playgroupsbesök leda till?

Inga kommentarer: