fredag 10 oktober 2008

Django-jazz

Som Katarina redan berrättat i förra inlägget, så åkte vi till norra sidan av sydney Harbour, dvs till Milsons Point, precis öster om norra brofästet för Harbour Bridge, där jag skulle spela bas med en liten django-jazz-orkester.

I lördags, på Manly Jazz festivalen stötte jag ihop med Pam, som jag spelar med i bandet som repar i Rosevill, och hennes pojkvän Campbell. Han frågade om jag ville hoppa in som basist i deras lilla orkester som spelade på en "klubb" på onsdagar. Han beskrev det hela som väldigt opretenstiöst och i princip ett rep med publik. Eftersom Django-jazz tillhör mina favoriter, så tackade jag ja. jag har dock aldrig spelat sånt, och jag hetsade upp mig lite under veckan eftersom det ju ofta blir lite konstiga (andra) tonarter när det bara är fioler och gitarrer med.

Katarina berrättade om detta för sin "chef" Brett som också ville följa med. och även hans fru Linda. De bor i närheten av oss så vi plockade upp dem på vägen dit. Linda fick guida oss över bron och fram till klubben. Det gick bra och vi var där i god tid.

Campells beskrivning stämde bra. Det var en stor lokal, med inte så mycket folk. och de flesta försvann när de käkat klart. Ett tag var det bara orkestern, Katarina, Brett och Linda i lokalen. Men det var jättekul att spela. Jag skall åka dit nästa vecka också. Deras ordiarie bassist är borta då också.

Katarina tog en bild:

img_7021.jpg

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Andreas,

Kul att du fick en Dgangojazz gig! RJM har börjat såsongen med en jätte kul spelning på L'Orient. Alla hade ett leende på läpparna efter spelningen. .-)

Hälsningar från Solberga, Bankekind.

/Christophe