lördag 24 januari 2009

Maritime Museum

Efter att det har varit 30 grader varmt i en vecka blev det idag 38 grader varmt. Vår plan var att åka till Maritime Museums sommarlovskul "Wetworld". Tanken var att barnen i luftkonditionerat utrymme skull få leka med vatten. När vår färja anlände till Darling Harbour såg vi genast att vattenleken var belägen på en brygga med ett plasttält över. Toppen att tillbringa dagen i ett växthus! Så istället stapplade vi in i museumet vilket kändes som att gå in i ett kylskåp. Härligt! Efter en timmes avkylning gick vi ut till en riktig kopia av kapten Cooks fartyg "Endeavour". På plats fanns guider vid vart vant som berättade spännande historier om fartyget och dess kapten.

From Australienblog
From Australienblog
In i kylan på museumet igen en timme innan vi tog oss ut till "Wetworld". Efter den av barnen uppskattade vattenleken gick vi in i museumet igen och klamrade oss fast där tills det stängde kl 18. Då tog vi färjan till Circular Quay och åt middag på luftkonditionerad restaurang.

From Australienblog
From Australienblog

1 kommentar:

Ingrid Kågedal sa...

38 grader!!! Kan jag inte föreställa mig. Avstår gärna från upplevelsen. Jag förstår att ni försökte hitta en reträttplats. Hur bär ni er åt för att hitta alla utflyktsmål? Är det guideböcker eller är det "This week in Sydney"