söndag 18 januari 2009

Maroubra Beach

En dag med 30 graders värme är ju som perfekt för att tillbringa på stranden...trodde vi. Vi hade bestämt träff med David och Anja på Maroubra Beach. Väl på stranden insmorda och iklädda badkläder upptäckte vi ganska många blå bubblor uppsköljda på stranden. Blue bottles!

From Australienblog
From Australienblog
Dessa bubblor som flyter på ytan har giftiga tentakler under vattnet. Att bli stungen av en blue bottle ska vara som ett geting stick, så tack och lov inte något dödligt. Så i den 30 gradiga värmen fick vi roa oss med drakflygning, picknick och en promenad över klipporna istället för att bada.
From Australienblog

3 kommentarer:

Ingrid Kågedal sa...

Tyckte det verkade bekant, klickade på länken och fick bekräftat: Svenska namnet är Portugisisk örlogsman eller blåsmanet.

Ingrid Kågedal sa...

Betydde skylten att man själv fick ta ansvar för om man skulle bada. Eller kom den upp när det var maneter nära stranden?

Andreas sa...

Skylten skulle nog ses som information. Jag skulle tro att livräddarna satte upp den när de såg att det sköljdes upp bluebottles på stranden (men det gör det tydligen ofta när det är östlig vind, eftersom de ligger och flyter på ytan).

Trots skylten var det ganska många som badade, och vi hörde inga skrik av smärta medan vi satt på stranden. lite märkligt med tanke på hur många bluebottles som låg på stranden.