torsdag 9 oktober 2008

En Onsdag

[Bloggat av Hanna.]

Efter frukost och diverse vattenfärgsmålning gick jag och barnen iväg till play group. Det var jag som öppnade så kl tio i tio var vi där. Först ska grinden öppnas sen ett förråd där nästa nyckelknippa hänger, så köket, toan, ytterligare ett förråd och grinden till play groups trädgården.

img_2060.jpg

Varje familj betalar en summa per termin, 25 dollar, och tre dollar varje gång. Man har med sig frukt till barnens gemensamma fruktsallad. I det mycket enkla köket finns vattenkokare, te och pulverkaffe, ibland mjölk i kylen. Den här dagen blev det inget pyssel, men leksaker i mängder som bärs ut och in. Förmiddagen avslutades med sångstund. Walter var med nästan hela sångstunden och Ella är alltid med hela sångstunden.

img_2070.jpg

img_2066.jpg

Så gick vi hem. Barnen är jätteduktiga nu och håller mig i handen då vi går över de starkt trafikerade vägarna. Andreas hade maten färdig, rest på köttbullar (kofta), cous cous (taboule) och hummus –Jättegott.

Efter låtsas-kalas med skattjakt i barnens rum packades fika – frukt, saft, snabbkaffe och dagen till ära några kex – och så gick vi till lekparken vid Queens Park. Skönt väder, fotboll och studsboll, så gick eftermiddagen fort.

Då Katarina kom hem åt vi fruktsallad (frukterna är fantastiskt goda här), keso, te och smörgås.

Katarina och Andreas åkte vid kl sex snåret – Andreas hade fått ett gig på ett okänt ställe. Barnen såg på Bolibompa och badade och jag diskade. Senaste Bamsetidningen lästes från pärm till pärm, ett par sånger och Gud som haver och barnen sov sött – Trodde jag ja – Det blev väl ett par studsningar och frågor av typen: ”Varför finns lampor” innan John Blund kom. Jag hann stryka en hög tvätt också. Tekopp vid kl nio snåret och new kl 9.30. Så var onsdagen slut!

[Katarina fortsätter bloggen. ]

När jag kom hem från jobbet satt Ella och väntade på mig i trapphuset. Hon hade väntat JÄTTELÄNGE (10 min enligt mamma) och blev överlycklig när jag väl kom hem. Vi hade lite tjejsnack i trappen, bland annat berättade jag den sorgliga nyheten att Ellas bästis Linnea ska flytta från Ryd. Ella tog det bra när jag förklarat att det bara kommer ta 10 minuter med bil till Ekängen dit Linnea ska flytta. Kl 6 åkte jag och Andreas och hämtade upp min professor, Brett, och hans fru Linda. Vi åkte till en segelklubb vid Milsons Point precis norr om Sydney Harbour Bridge, där Andreas skulle spela kontrabas på sitt första gig här i Sydney. Medan Andreas plockade fram noter och stämde basen gick jag, Brett och Linda en promenad runt den vackra lilla segelbåtshamnen. Andreas spelade förvånansvärt bra för att aldrig ha träffat de andra tre musikerna och inte spelat Djangojazz förut.

4 kommentarer:

Ingrid Kågedal sa...

Tack så mycket för denna rejäla vardagsblogg. Det är roligt att försöka föreställa sig hur det är. Undrar hur det ska gå när Hanna åker hem. Jag förstår att ni har insett vilken super supertur ni har med en Hanna-mormor.

Anonym sa...

Roligt att läsa om er vardag! Kom på att jag faktiskt satt och tänkte på att denna blogg kommer jag att sakna, å andra sidan så får vi ju tillfälle att ses när ni kommer hem till slätta igen;-) Vilket äventyr ni får uppleva! Sköt om er! Kram från oss på Atterboms Gata.

Anonym sa...

JAG tycker du är duktig Hanna. Det förpliktigar att du skaffar en dator här hemma också!
Hälsningar Sigrid.

Magnus o Ankie sa...

Hej o hälsningar från Magnus o Ankie i Djupdalen. Vi läser er blogg och konstaterar att livet är bra även i Australien. Här i Djupdalen är det höst