tisdag 7 oktober 2008

En Tisdag

Tänkte dokumentera en vanlig dag i Sydney. Den blev dock inte perfekt vanlig eftersom Walter var sjuk. Han har fått feber. Den är dock på tillbakagång så det är ingen fara.

Katarina vaknar före alla andra och smyger iväg till sitt job vi andra vaknar lite senare, jag oftast sist. Någon gång efter kl 8.00 blir det frukost.

img_2033.jpg

På tisdagar är det sedan öppet hus (för barn) i Svenska Kyrkan inne i stan. Dit brukar Andreas åka med barnen, men denna dag fick Walter stanna hemma med Hanna. Ella och jag tog buss 339 som går från Clovelly Road och ända fram till precis där kyrkan ligger. Perfekt.

img_2039.jpg

Men vi burkar oftast komma fram lite för tidigt så vi brukar ta en liten promenad i Hyde Park först, och fika lite på en parkbänk. Här har Ella knäppt mig:

img_2041.jpg

Vid kl 11 börjar öppet hus. Då går vi dit. Som jag bloggat om förut, så är det en liten lägenhet där man klämmer in sig och käkar våfflor och leker med barbiedockor etc. Det blir även sångstund så småningom.

img_2043.jpg

Denna dag tog vi en extrasväng på stan efteråt. Det blir lite lättare med bara Ella. Vi hittade en fin musikinstrumentaffär där vi köpte två kazooer och ett notställ. Sen gick vi vidare till en affär där det skulle finnas svenska teer, typ södermalmsblandning etc. Vi köpte munk-te och höst-blandning (trots att det ju är vår här).

Sen åkte vi hem.

[Nu forstätter Katarina bloggen]

På väg hem från jobbet mötte jag Andreas och Ella som just klivit av bussen. Väl hemma gick Andreas och barnen in på barnens rum och gjorde något hemligt som visade sig vara en överraskningskonsert för mig och mamma. Nummret var Pippi Långstrump på gitarr och kazo. Efter kvällsmaten, tomatsoppa (enligt Walters önskemål) och pannkakor, tog mamma och jag bussen till Randwick Ritz för att se The Ducess. På tisdagar kostar det 7 dollar att gå på bio i Sydney.

img_2057.jpg

The Ducess handlar om Lady Dianas anmoder, Georgiana, som var född mycket förmögen och gifte sig med en ännu mer stenrik snubbe men dock total torrboll och 10 år äldre. Georgiana blev en trendsätter och mycket omskriven kändis. Hennes make hade hela deras äktenskap en älskarinna som han gifte sig med efter Georgianas död. Obegripligt varför Diana upprepade detta liv. En film som antagligen kommer gå hem i Australien och England och värd att se om man gillar kostymfilmer.

1 kommentar:

Ingrid Kågedal sa...

Jag var tvungen att googla på kazoo. Det var ju ett barnvänligt instrument. Har du använt det förut?