onsdag 22 oktober 2008

På hästryggen i Blue Mountains

Några av mammorna i barngruppen i Svenska Kyrkan i Sydney skulle åka till Blue Mountains i lördags för att rida. Dom frågade ifall Katarina ville följa med, vilket hon först inte alls ville, men efter att ha surfat in på Megalong farms websida så ändrade hon sig.

Vi andra i familjen fick också följa med. Vi tänkte inte rida, men det verkade som om det gick att fördriva tiden på gården de två timmar som Katarina och de andra var ut på sitt rid-äventyr.

Ridturen skulle börja redan kl 10.30 och det var säkert två timmars bilkörning dit. Vi lyckades komma iväg vid 8.30 tiden, så det var lite dåligt med marginal. Vi körde rakt västerut på Paramatta Road, som även är The Great Western Highway och fortsätter förbi Parmatta och upp i Blue Mountains. Jag hade föreställt mig Blue Mountains som mest obebott, med en smal väg och nåong enstaka liten by, men det var en stor bred väg och samhällen som låg kloss i kloss,

När vi kommit till Blackheath och svängt av på Megalong Road var klockan nästan 10.30, och vi hade nog en kvart kvar till gården, men det visade sig inte vara någon brådska. Vi var inte först, men definitivt inte sist när vi kom fram.

Så småningom hade alla som skulle rida samlats.
img_2156.jpg

Då var det dags att hoppa upp på hästen och rida iväg.
img_2162.jpg
img_2165.jpg

Vi andra, dvs Hanna, jag, Ella och Walter stannade kvar. Vi började med att fika lite medhavt fika under en jättestor haggtornsbuske fulla av bin. Sen knallade vi upp i backen för att leta rätt på lite djur att titta på. Vi hittade ankor, kaniner, hönsfåglar av olika sorter, alpackor, getter, men framför allt en stor tjock gris.

img_2172.jpg

Men vi hade också hört att det fanns ponnyridning för barn. Hanna gick och kollade i receptionen, och det visade sig stämma. Man betalade $10 för två varv runt dammen. I princip gick man bort till hagen, plockade sig en häst satte sitt barn på den och kanallade iväg. Minimalt med assisans från personalen. Men efter lite letande hittade vi någon som kunde peka ut en lämplig häst. Allt gick bra och barnen tyckte det var kul. En favoritepisod i en av våra Bamsetidningar är "Nalle-Maja på ridläger" och nu var vi också på ridläger. Spännande!

img_2176.jpg

img_2179.jpg

Så småningom återkom Katarina och de andra från ridturen. Det hade varit fantastiskt. De hade sett wallaby och en vacker och spektakulär natur.

När Katarina pustat ut ett tag och fått fika lite hon också, så åkte vi i riktning tillbaks mot Sydney. Men först stannade vi till vid de tre systrarna i Katoomba. Det är en spektakulär bergsformation som ligger väldigt lättilgängligt i den lilla staden Katoomba.

img_2191.jpg

img_2184.jpg

Sen blev det middag på en liten restauran i granstaden Leura, och sedan hemfärd. Hemma igen vid 21.00-rycket. Alla nöjda med dagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, det låter härligt med ridningen. Vi har också varit vid de tre systrarna och några andra häftiga bergsformationer när vi hälsade på våra goda vänner i Sydney. De har en sommarstuga uppe i Blue Mountains där vi bodde. Får skicka deras adress på mailen, så kan ni kanske hälsa på dem.