måndag 24 november 2008

Gratisbiljetter till operahuset

I fredags åkte Andreas och jag med bussen till Circular Quay och gick den extravaganta promenaden till Operahuset. Det tar en kvart att gå.

From Australienblog

Överst på den magnifika operatrappan stod tre fåtöljer i megaformat, massor av dånande förstärkare och jättestrålkastare. Det skulle bli inspelning av Australian Idol. Dit skulle vi inte utan fortsatte in. Det var Andreas första besök i den berömda byggnaden. Så småningom kom våra nyfunna vänner, Liz med make James och biljetterna. Varsin flaska öl till tre av oss och en kola till den fjärde, lika med mig. Lite rundvandring och fakta kring huset gavs vi av Liz och James som passande nog är ariktekter.

Förra gången som jag var på Operahuset var i operasalen, den här gången i konsertsalen -en jättesal rymmande 2500 människor.

Tenoren David Hobson sjöng fantastiskt bra och lättsamt. Ingen genre var honom främmande så vi bjöds på allt från Puccini till musikal, Van Morrison, U2, Sting och Beatles. Publiken kände och älskade honom, det märktes. Stämningen var hög och inropen många. Jag glömde säga att orkestern var fulltalig, även harpan var med och trakterades av en man.

Ja, det blev en höjdarkväll även om Andreas muttrade något om "nästa gång måste de bli med jazz..."

1 kommentar:

Ingrid Kågedal sa...

Härligt och fantastiskt vad ni får vara med om. Vi ser fram emot vårt besök och det operabesök som är utlovat som födelsepresent. Lennart har börjat kolla vad som ges på operan just nu....