onsdag 19 november 2008

Första riktiga spelningen

I lördags spelade jag för första gången en riktig spelning, dvs det fanns publik och jag fick ett litet gage. Det var Django-bandet, som heter "Nuage Swing", som hade fått en spelning på den seglings-klubb där de normalt spelar på onsdagar, och där jag varit med några gånger, se tidigare blogg-inlägg).

Seglingsklubben (Sydney Flying Squadron) är en klubb för någon typ av stora jollar (utan köl), med typ åtta personers besättning, som kallas 18-fotare. Dom seglar kl 14.00 på lördagar och har någon form av tävling ute i Sydney Harbour . Vid typ 16.00 är dom klara och kommer in och packar ihop båtarna. Campbell som spelar gitarr i bandet brukar vara med och segla ibland också. Han säger att det bara är att dyka upp vid klockan två så får man följa med som besättning/barlast. Verkar kul, men det blir nog inte av att jag ger mig på det.

Sen blir det pilsner och eftersnack på bryggan på baksidan av klubb-huset. Och då spelade vi för dem denna vecka. Trevligt. Och det funkade ganska bra rent speltekniskt trots att jag inte har någon förstärkare. Och låtarna hade jag ju spelat med dem flera gånger tidigare.

Jag kunde ju inte ta några bilder medan vi spelade, men jag tog en på Campbell när vi plockade ihop, och en på publiken (dock hade jag nog kameran inställd på något konstigt sätt för de blev lite suddiga).

img_2558.jpg

img_2559.jpg

Inga kommentarer: