lördag 1 november 2008

Katarinas torsdag

En typisk vardag för mig (Katarina) vill jag berätta om.

På väg till jobbet får jag gå längs nästan hela Figtree avenue, som ju är våran gata.Vi bor i den övre våningen i detta hus (nedan) och har tre sovrum, ett allrum och kök. Vi har inga element och ingen luftkonditionering och vi hyr kyl, frys och tvättmaskin.Efter 10 minuters promenad kommer jag till Ellas blivande skola, Randwick Public School...

From Australienblog
...tätt följt av Randwicks stadshus.

From Australienblog

Jag genar över Edmund Blacket Buildings domäner. Detta hus byggdes 1853 och tjänade som barnhem till alla de barn som mist sina föräldrar på den hårda resan till Australien eller vars föräldrar hamnat i fängelse osv. 1917 fick de ca 800 barn som bodde här flytta och huset blev militärsjukhus för alla australiensare som skadats i första världskriget. Nu är huset del av Prince of Wales Hospital.

From Australienblog
Efter en 30 minuters promenad är jag så framme på jobbet, Prince of Wales Medical Research Institute.

From Australienblog
Där möts jag så gott som varje morgon av vaktmästare Bob som hälsar mig, och jag tror alla, med: Good morning sweetheart. How are you today love? Vilken bra start man får på sin dag! Bob haltar ganska mycket vilket beror på att han som fallskärmsjägare överlevt ett hopp utan att skärmen vecklade ut sig.

From Australienblog

Kl 7.30 börjar yogapasset på institutet som jag deltar i en gång per vecka. Min professor Brett Garner (bredvid mig) går två mornar i veckan och jag kände mig lite beordrad att vara med. Vår ledare Lisa är helt fantastisk!

From Australienblog

Ja, sedan är det bara att hugga i och börja labba. Jag tror inte jag kommer vänja mig vid labbrockarna, som känns som ett mellanting mellan nattskjorta och tvångströja. Här jobbar jag med en av doktoranderna, Elias, och Brett tittar på.

From Australienblog

Denna dag har Brett fått reda på att han har fått ytterligare ett anlsag på tre år, ca tre miljoner kronor. Brett erbjöd mig att stanna i tre år till!!! Detta firade vi med tårta och vin. På bilden från vänster: Elias (doktorand),David (doktorand), Surabhi (labb ass.), Scott (senior postdok), jag, Brett och Sharon (doktorand). Saknas gör Danni (doktorand) som var på konferens.

From Australienblog

Efter jobbet gick jag ner till Coogee Beach, där familjen väntade. Härligt med ett salt dopp innan vi åkte hem till Figtree avenue igen. När vi klev ur bilen kom min kollega Jan och hennes fästman, Keith, och deras lilla valp promenerande, så vi bjöd in dem på ett glas vin. En klart trevlig dag i raden av många.

1 kommentar:

Anonym sa...

Alloha! Roligt att läsa om din jobbdag. De där med yoga skulle vara kul att införa på jobbet - undrar dock vad alla morgontrötta kollegor skulle säga;-) Här hemma är kl snart 17.00. Jag kollar alla bloggar, Farmor står och stryker den rena tvätten (som hon faktiskt också tvättat!), Thomas & Bonusfarfar filosoferar om livet och Frida är på Halloweenparty hos Emma. Jag har förberett kvällens måltid som består av fylld kalkon, mandelpotatis och så god sås därtill. Sköt om er! Kram från oss alla, till er alla;-)