tisdag 19 augusti 2008

Australian Museum och Botanical Gardens

Som sagt var, i går söndag var vi på Australian Museum inne vid Hyde Park. Dit gick vi med några kompisar. Museumet är ett gammalt klassiskt museum med uppstoppade djur etc. Men det var jättebra ändå. Mycket Dinosaurieskelet, och information om australienska djur, nu och förr. Dessutom bra med barn-grejer.

img_1056.jpg

När vi var nöjda där gick vi till en lekpark Katarina hade hittat i kartboken, där vi åt medhavd lunch tillsammans med våra kompisar. Sedan gick de hem medans vi fortsatte upp till Sydney Botanical Gardens. Det är en park på en kring en liten bukt precis vid operahuset och Circular Quay. Väldigt behagligt ställe. det fanns massor av flygande hundar i träden. Ella tyckte det var lite läskigt. Svårt att fotografera. Blev lite suddigt, men jag tog med några i Flickr-strömmen ändå.

img_1084.jpg

Promenaden avslutades vid Operahuset. Det fanns en utomhus-restaurang/bar nere vid havet som verkade trevligt. Mycket folk ute på söndagseftermiddagen. Men familjen tog bussen hem. Själv gick jag dock till en tradjazz-pub nere i Surry Hills innan jag åkte hem.

Inga kommentarer: