fredag 8 augusti 2008

Vardag

Nu har jag inte bloggat på några dagar. vardagen har dykt upp. Inga nya spektakulära händelser att rapportera om. men här är lite småplock.

Kvittot för reparationen av glasdörren kom iförrgår i posten, så jag tog tag i försäkringsfrågan. jag hade skickat något mail förut till vårt försäkringsbolag (östgöta brandstodsbolag/länsförsäkringar). I hastigheten kunde vi inte hitta våra försäkringspapper, men det var inget problem. hon som svarade hade hittat vår försäkring och såg att det skulle gå att använda den. (vi hittade våra försäkringspapper också, så smångingom).

Och nu när jag fått kvittot så skickde jag ett nytt mail, där jag rapporterade kostnaden och undrade ifall jag skulle skicka kvittot till dem. Eftersom jag betalt med mitt svenska visa-kort så kunde jag se på min internet-bank precis vilken växlingskurs jag fått och därmed vad kostnade var i svenska kronor. det rapporterad jag också i mailet, och mitt bankkontonummer.

Och det räckte! Inga kvitton, inga brev ingenting. Bara mailet. hon svarade att de skulle sätta in pengarna (minus självrisken på 1200:-) på mitt konto. Oerhört smidigt och bra! toppen.

idag gick vi till järnaffären igen och köpte en cykelpump och en däcklagnings-sats till barnvagnen. Det blev en lite för fin pump som man trampade på för AUD 14. Det var den billigaste de hade och den funkade bra. Barnen och jag pumpade upp alla tre däcken. Om det är punka så är den av långsam-pys-typen. All luft verkade stanna kvar. kanske det var onödigt att köpa lagningssatsen, men man kan ju inte springa fram och tillbaks till affären hela tiden. Det visar sig i morgon.

Om man undrar vad vi har för väder så kan man kolla på den här sidan från australiensiska motsvarigheten till SMHI. Inte så snygg men verkar var den sida alla kollar på för att få se väderprognosen. Just nu har vi lite målnigt och typ 16-17 grader. Kan nog komma en skur också. Samma väder igår. Hanna och jag och barnen åkte till en mini-shoppingmall i Randwick och medans vi var där kom en åsksmäll precis ovanför huset, lät det som . dundrade väldans. Sen kom det lite regn också.

I morgon skall vi nog ta en liten turisttur in till centrum.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er! Ja snart stundar vardagslunket igen (onsdag 13 aug), då fem härliga semesterveckor är till ända. Frida leker och stojar med mormor som är på besök. Idag blir det en tur till Stubbegården utanför Vadstena.I kväll kommer kusinerna Madeleine, Sofia & Tobias samt mina två systrar med respektive. Förövrigt kan jag meddela att här hemma öser regnet ner (nattetid). SMHI har utfärdat en klass 2 varning (västra Sverige). Hoppas ni har det bra! Kramar till er alla från: Anna, Thomas, Frida (Frida sänder bamsekramar till Ella!)

Ingrid Kågedal sa...

Jag har stenkoll på vädret i Sydney. Har lagt upp vädret i Sydney som en gadget som dyker upp när jag startar uppkoppling.

Anonym sa...

...nu har även jag lagt till australiens motsvarighet till SMHI i mina favoriter. Ha dé! //Anna