söndag 10 augusti 2008

Darling Harbour - detaljerna

Ja, som sagt var, igår var vi i Darling Harbour. Det är en gammal hamn i östra kanten av Sydneys centrum (kolla på google maps) som piffats till och byggts om till turist- och restaurangområde. Där finns fina restauranger, ett "convention center", flera museer, Sydney Aquarium (som är ungefär samma sak som Ocean World som vi var på i Manley), en IMAX-biograf, etc.

Vi bestämde oss för att åka till Circular Quay och ta en färja till Darling Harbour. Det hade gått att kliva av bussen några hållplatser tidigare och knalla, också, eller ta monorialen, men vi tycker att det är trevligt att se stan från färjorna, och när det nu gick en färja till Darling Harbour så tog vi den.

Väl där knallade vi över Pyrmont bridge som var en gammal snurrbro från förra sekelskiftet som nu hade blivit en bro för fotgängare, och för monorailen som gick på en skena tre meter upp.
img_0859.jpg
I andra änden av bron fanns en station där vi klev in. Vi tog ett heldags-pass och åkte ett helt varv. Det tog 15 minuter. Då åkte man runt hela Darling Harbour, och sen in bland gatorna i Sydneys centrum, och sen tillbaks över bron. Under andra varvet klev vi av i södra änden vid Paddy's Market som var en stor innomhusmarknad med mycket billigt krimskrams etc. Sedan fortsatte vi genom det lilla chinatown där vi åt glass.
img_0872.jpg
Sen vidar upp till parken där Hanna, Katarina och Walter kollade in den kinesiska trädgården medans jag och Ella lekte i den stora lekparken.

Lite karusell-åkande och fish-and-chips hanns också med innan vi tog monorailen tillbaks in till stan där vi bytte till bussen hem.

Ett heldagsäventyr.

Darling Harbour har mycket kvar att upptäcka. Alla museer är kvar att se, och IMAX-biografen visade bla senaste batman-filmen med vissa sekvenser filmade med IMAX-kamera. Vore coolt att se. och en massa annat.

Inga kommentarer: