onsdag 13 augusti 2008

Tre dagar

hoppsan, Nu tror jag att jag missat att blogga flera dagar i rad. Jag skall skärpa till mig. Det kanske inte alltid blir precis varje dag, men mer än en dag behöver jag ju inte hoppa över. Detta blir sålunda ett upphämtningsheat. Vi börjar med dagens händelser och arbetar oss bakåt i tiden...

Rutinerna börjar infinna sig, men idag är det onsdag, och då gick Hanna med barnen för första gången till en lekgrupp här i Randwick. Det var första gången på onsdagar, men de har gått tidigare på torsdagar. Onsdagsgruppen var mycket trevlig, vad jag förstår. Fler barn som var något äldre, och sångstund. Alla var nöjda när de kom hem.

På eftermiddagen åkte vi till Katarinas jobb för att hämta ett skrivbord. Vi var tvugna att skruva isär det för att få in det i bilen, men det gick bra.

Skrivbord

Sen tog vi en sväng in på Prince of Wales Medical Research Instute, där Katarina jobbar, och kollade in hennes arbetsplats.

Katarinas arbetsplats

Idag var också min mammas födelsedag. Av någon anledning har vi inte provat att Skype innan, men nu var det dags. det funkade dålligt till att börja med, men efter lite mekande så gick det bättre. Vi både sågs och hördes, och kunde se och höra. Helt smärtfritt var det väl inte, men mycket bättre än inget. Sen passade jag på att betala in lite pengar till mitt "SkypeOut" konto, så nu kan vi ringa väldigt billigt till Sverige också.

Kvällen avslutades med Bollibompa. Superkul tyckte barnen. Min kollega Stefan har jobbat hårt för att vi skall kunna se bolibompa här. Han spelar in det i sin dator, komprimerar till en fil som går att tanka över till australlien, och lägger upp så att vi kan tanka ner den till oss. Allt funkar inte perfekt än. Detta var en pilot som dock fungerade utmärkt. Men vi har lite problem med att få komprimerings-steget att fungera bra. Ljud och bild kommer ofta ur fas. Stefan har slitit hårt för att få det att fungera, men det är snårigt. Jag hoppas att jag kanske kan hjälpa till med detta också. Det vore ju supertoppen ifall detta kunde fås att funka.

Gårdagen var mindre händelserik. Jag och barnen var inne i stan på svensk kyrkans öppet hus. Det har jag beskrivit i ett tidigare inlägg.

I måndags, dvs i förrgår, tog Hanna och jag och barnen äntligen oss för att gå iväg till Centennial Park, som vi ju bor aldeles intill. Det är en jättestor park, och när man går där känns det ibland som om man är ute på landet någonstans. Små sjöar (stora dammar) med fåglar etc. Jag satte igång ett projekt att knäppa bilder på alla fåglar. Några exempel finns i min Flickr ström. Jag inser att ur ett fågelkryssarperspektiv så är räknas parkfåglar som fusk, men det är ju ände ett bra tillfälle att få se fåglarna på nära håll, och flera av dem var absolut vilda och kunde flyga därifrån när de ville. var i vilket fall kul och trevligt. Vi går dit fler gånger absolut.

2 kommentarer:

Anna sa...

Ooooo komprimerat bolibompa.... Om ni far det att funka, finns det nagon mojlighet att vi skulle kunna fa tanka ner ocksa? Vore valdans gulligt. Igar bestallde vi en ny dator och idag fick vi den med de program vi ville ha installerade. Inte helt fel :)

Anonym sa...

Första dagen på jobbet - och dagis, så nu är vi tillbaka till rutiner igen, men jag inser att det nog kommer att dröja innan man glatt hoppar ur sängen 04.45 (om det någonsin kommer att inträffa)... Solen skiner efter regnskuren, middagen är överstökad. Börjar redan känna mig trött så jag somnar nog med Frida ikväll;-) Kram//Anna, Thomas, Frida