tisdag 26 augusti 2008

Royal National Park

Vi åkte till Royal National Park i söndags istället.

Royal National Park ligger precis söder om, eller i södra änden av, Sydney. Längs med kusten och någon knapp mil innåt.

Första gången vi skulle åka utanför stan. Vi tog bilen. Instruktionen var att följa Princess Highway söderut. Det gick bra. Inga felkörningar denna gång.Det var tät stadsbebyggelse ända fram till kanten på parken, men så fort man svängt av var det bush. Man fick betala AUD 11 till en farbror i en kur för att få köra in. Efter några km fanns ett visitor center med omkringliggande "picknick ground". Trevligt. Vi stannade för att äta våra medhavda smörgåsar och köpa en karta. Istället för måsar hade dom vita kakaduor.

img_1194.jpg

Sen åkte vi vidare till Wattamolla beach ute vid kusten. Det var en liten strand som följde en liten bäck som rann ut i havet. Oerhört vackert var det där.

img_1211.jpg

För att komma till själva stranden var man tvungen att gå från parkeringen ut längs med bäcken på fel sida. När man kom ända ut till havet fick man vada över till stranden. Det gick bra. Där fikade vi lite till och letade snäckor etc. Barnen badade lite.

På väg tillbaks till bilen såg vi en ny fågel. En Fairy-Wren av något slag. Den finns på i min Flickr-ström tillsammans med lite fler bilder från dagen. Dagen avslutades med en sväng förbi en liten regnskog mitt i nationalparken, där vi tog en liten promenad.

img_1240.jpg

Sedan hemmåt. Dock missade vi en högersväng och hamnade därför nere i den södraste delen av parken innan vi kom på motorvägen hem igen. Hemma vid halv åttarycket. En heldag utanför stan.

Inga kommentarer: