söndag 24 augusti 2008

IMAX i Darling Harbour

Idag hade vi egentlingen tänkt åka till Royal National Park strax söder om Sydney, men det småregnade och var blåsigt och kallt, så vi bestämde oss för att åka tillbaks till Darling harbour, där vi var för några veckor sedan, och se en IMAX-film istället. Katarina beställde biljetter på internet till kl 13.oo. Vi åkte redan 11.30 för att vara ute i god tid.

Vi tog bilen denna gång. Det såg ut som om det fanns många parkeringshus i närheten. Vi valde det som låg närmast IMAX-teatern. Oturligt nog var det stängt, och ännu mer oturligt var att sen fanns det i princip inga fler avtagsvägar innan man var tvungen att åka ut på Harbour Bridge och därmed över på andra sidan bukten. Pust. Och det är stora vägar med komplicerade av- och påfarter så det tog ett bra tag att lura ut hur vi skulle komma tillbaks över bron igen. Och när vi väl lyckades, så visade det sig att vi hamnat i någon slags special-fil, vilket gjorde att så fort vi kommit över så svängde vägen skarpt vänster och sedan snabbt bort iväg från vårt mål. och plötslig åkte vi ner i en tunnel och kom inte upp igen förrän vi nästan var hemma. Nu började insikten komma att vi höll på att missa filmen. Så långt kommna var det flera personer som grät i bilen. Inte alla var barn...

Men, vi vände, körde in samma väg igen, men denna gång hittade vi ett parkeringshus mellan Kent street och Sussex street. Perfekt.

I ett anfall av över-ambintion gjorde jag en google-map-karta över felkörningen. Kolla här. Följ händelseförloppet via punkt-beskrivningen på vänstersidan (är osäker på ifall länken funkar. Skriv gärna i en kommentar om den funkar).

Vi var på bion åtta minuter innan. Det räckte gått och väl. Det var lång kö och onumrerade platser, men det var en gigantisk salong så det var inga problem att hitta platser.

Det var en 3D-film om fiskar i havet kring sydafrika. hajar och delfiner och sardiner. 45 min. Var kul. Man fick ha polariserade glasögon så såg man 3D-effekter. Kul. men ganska jobbigt för ögonen.

img_1119.jpg

img_1118.jpg

2 kommentarer:

Lennart Kågedal sa...

"Google-map-kartan" med länkar fungerade bra. Ni har ett spännande liv som det verkar.

Anonym sa...

Fungerade alldeles utmärkt, här också. Vilken dramatik, hade nästan behövt pop-corn jag också;-) Jag vet inte om jag hade vågat köra vänstertrafik? Kram till er//Anna, Thomas, Frida