onsdag 6 augusti 2008

Svenska Kyrkan och jobb

Idag åkte jag och barnen in till stan, till Svenska Kyrkan i Sydney för "öppet hus". Hanna fic ick vara hemma och "vara ledig". Vi var där även förra veckan. Det var trevligt. De har hyrt in sig i tyska kyrkans lokaler och öppet hus äger rum i en liten lägenhet som de dessutom hyr ut till en man som bor där när det inte är aktiviteter! Han sover i soffan. Han verkar inte klaga, och det ligger ju mitt i centrum. Öppet hus kl 11-15 på tisdagar är kanske inte så svårt att hantera eftersom han jobbar då, men det är även kvällsaktiviteter där, och Hanna funderade mycket på vad som händer när han blir sjuk. Det kanske visar sig så småningom.

Det finns en massa leksaker i det minimala rummet, och där leker barnen medans mammorna sitter och pratar etc. De flesta har betydligt mindre barn än Ella och Walter, men jag tror att de tycker det är kul ändå. Dessutom får man för en billig penning sopp-lunch, kaffe etc. Och sång-stund så småningom. Det är också bra att gå dit eftersom man får bra tips. Bla visade det sig att det går att köpa både kaviar, typ Kalles fast australiensk, i vanliga affärer, och även bostongurka som jag letat efter.

I kväll startade jag jobb-laptoppen för första gången. Det hade kommit ganske mycket mail. jag rensade inte helt, men gick igenom något iallalfall. Jag provade också att ringa med den internet-telefon som jag installerat i jobb-datorn. Jag pratade en stund med Stefan, och det fungerade utmärkt när jag mekat lite med head-setet. Det verkar som om det går att ringa vanliga telefoner i sverige med den också. Det blir nog lite mer jobbande så småninom, men det verkar inte som om alla har kommit igång i Linköping än.

Inga kommentarer: