måndag 11 augusti 2008

Första grillningen och lite jazz

(Två blogginlägg samma dag - jojo! Se detaljerna om Darling Harbour i förra inlägget.)

Idag söndag åkte vi till Bronte-stranden och picknickade. Vädret var strålande, om än lite kallt. Vi hade köpt korv och kycklingspett som vi tänkt grilla på de permanenta grillar som finns på många ställen, bla på stränderna. Det är gasgrillar, och man bara trycker på en knapp så startar den. Sen lägger man det som skall grillas på en plåt som blir varm. Funkar toppenfint. Tyvärr missade jag att fotografera men det blir många fler tillfället till det.

Korven är fö också annorlunda än i Sverige. Nästan all korv är "rå", dvs korvskinnet är fyllt med det som korvar är fyllda av (korvmassa?) men sen har de inte gjort mer. Jag vet inte vad dom gör i Sverige, men en svensk grillkorv är ju rätt fast i konsistensen och är möjlig att äta kall direkt ur paketet om man vill. Det går inte med australiensiska korvar. De är lösa och sladdriga och innehåller något som ser ut som rå köttfärs. Men när man grillat dom är dom goda och helt ätbara.

Katarina hade gjort Sataysås (jordnöts-sås) och Hanna hade rostat pumpa, precis som vi fått hos Katarinas chef Brett för någon vecka sen. Supergott till kycklingspetten.

Precis lagom till att vi ätit klart började det regna. men Katarina hade lovat barnen att de skulle få åka minitåget igen, så de trotsade vädret och sprang dit. De fick åka några varv, men sen gav tågföraren upp och gav dem fribiljetter för ett senare tillfälle.

Själv knallade jag iväg till Clovelly där jag tog bussen in till stan för att lyssna på lite tradjazz på Fortune of War Hotel i the Rocks, dvs gamla stan precis brevid Circular Quay.

Det var kul. Det var ett väldigt litet band som spelade. klarinett, banjo, bas och tvättbräda. Men det lät bra. Jag snackade lite med de som spelade, och de kände Bent som spelat i Sydney flera gånger. Kul.

Dagen avslutades i Svenska Kyrkan med familjen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter härligt med jazz samt med en middag på stranden! Här hemma återstår 1 semesterdag - ångest... Blir nog bra att återvända till rutiner igen... Nåväl idag är det up-och-nervända vädret som inte kan bestämma sig. Först sol och blå himmel, sedan ösregn, lite sol igen och snart vräker regnet ner! Vi hann dock äta surströmming (jag & Mormor) innan regnet kom. Så gott:-) Hoppas nu bara att grannen inte svimmade av lukten;-) Kram till er alla och på återseende!