tisdag 19 augusti 2008

kamerareparation och TV

Igår kväll när jag laddade över bilder från kameran till datorn för att lägga upp i gårdagens blogginlägg, så upptäckte jag att kameran inte var helt kurant. Det var svårt att slå på den, och vid närmare inspektion så stack det ut ett litet metall-bleck ur en skarv i kamerahöljet, aldeles i närheten av on/off-knappen. Detta hade nog uppstått när jag tappade kameran, i sitt fodral, under dagen i parken. Annars verkade kameran funka. Jag surfade lite och hittade en kamera-service-verkstad inne i stan, nästan precis där vi brukar kliva av bussen när vi skall till öppet hus i svenska kyrkan på tisdagar. Perfekt. Så idag lämnade jag och barnen in kameran kl 10, sen gick vi och kollade in St Mary's Cathedral innan öppet hus började kl 11. Kl 13.30 ringde de och sa att den var klar. Perfekt timing för vår hemresa. Det kostade AUD 50 (c:a SEK 300). Kändes lite saftigt, men vad skulle man göra. Och det blev onekligen snabbt och bra fixat. '

Igår förmiddag tog jag mig för att bära hem en TV som stod på trotoaren några hundra meter bort. Jag missbedömde dock hur stor och tung den skulle vara, så jag fick ta det omgångar. Tillslut fick jag hem den, men ryggen hadde fått vad den tålde den dagen. Eftersom den stått ute några nätter så provade jag inte att slå på den. Men idag var det dags. jag försökte torka den lite extra med hårtorken först. Sen slog jag på den. Funkade! Dock med lite missfärgningar i hörnen. Men den komer att duga för oss. Perfekt.

1 kommentar:

Ingrid Kågedal sa...

Du var just rätt person att göra det tidigare osannolika att bära hem en TV från gatan. Du använde dig ju av Second hand inköp redan i högstadiet.