fredag 22 augusti 2008

Svenskmiddag och bibliotek

Igår kväll hade Katarina organiserat ett litet restaruangbesök för några av de svenska vänner vi hittat här. Förutom Katarina och jag så var det Andrea (min bror Davids svägerska), Lotta och Matt (kompisar som vi fått via Huges), och Jenny och Magnus som Katarina hittat via sitt jobb. Jenny hade skrivit sin C-uppsats i Linköping på Katarinas avdelning för flera år sedan och sedan flyttat till Australien där hon nu var post-doc på samma ställe som Katarina.

Katarina hade beställt bord på en thai-restaurang på Frenchmans road i närheten av där vi bor, Patitat Thai. Det var en BYO, dvs "bring your own" vilket skall förstås som att de inte har någon alkohol, men att man får ta med sig själv. Vanligt i Australien, men finns tydligen på andra ställen också. Vi tog med några flaskor vin.

Det blev en trevlig kväll, som säkert kommer att upprepas i någon form. Jag tog med mig kameran, men glömde bort att ta fram den. Klantigt.

Idag har vi varit på biblioteket i Randwick där det är sagostund på fredagar. På engelska naturligtvis, men Ella är ganska motiverad att lära sig engelska nu när hon skall börja skolan. Rektorn föreslog detta som en av aktiviteterna man kunde ägna sig åt.

Ella på biblioteket i Randwick

Det gick bra. Ella och Hanna var med helat tiden. tre sagor om pingviner och en liten kort film. Jag och Walter hade lite egen sagoläsning i rummet utanför Det gick bra det också. Sen drack vi en strawberry smoothie i shoppingcentret utanför och åkte hem. Idag har det regnat nästan hela dagen.

1 kommentar:

Ingrid Kågedal sa...

Fortsätt att illustrera med bilder. Det är sååååå trevligt att se hur ni har det. Utelivet verkar ha fått en uppsving. Det är bra, passa på. Inte så många åtaganden när man är utomlands.