måndag 21 juli 2008

Bilregistreringen

Idag var det dags att gå till RTA (typ vägverket i New South Wales) för att registrera bilen på mig. Jag har varit där en gång innan, men då insett att jag ändå måste gå tillbaks när vi fått den nya adressen. Dessutom skulle själva hyreskontraktet fungera som en del av mina identitets-papper, tillsammans med passet och bank-kortet från min australienska bank.

Eftersom kontraktet nu var påskrivet och klart så knallade jag iväg till deras kontor, som turligt nog låg i Maroubra Junction, bara något kvarter bort. Själva kontoret såg ut som ett sparbanks-kontor från 80-talet. många "kassor" med farbröder bakom glas-skivor, och bänkar där folk med nummerlappar satt och väntade. Efter en kvart var det min tur och jag lämnade över blanketten, och mina id-handlingar. Allt verkade gå fint, handläggaren sprang och kopierade passet, knapprade på datorn etc. Precis när det verkade vara klart bad han att få kolla på bank-kortet igen. Ohoh, problem. Jajamensan.

Det visade sig att det inte stod tillräckligt lika namn på alla ställen. Så här stod det:

Passet: Per Andreas Kågedal
Visumet (inklistrat i passet): Per A Kaagedal
Bank Kortet: Andreas P Kagedal
Hyreskontraktet: Andreas Kågedal

Själv tycker man ju att det borde gå att hantera de skillnaderna, men det var inte att tänka på. Lösningen blir att jag fick gå över till bankkontoret och byta namn till Per Andreas Kagedal och beställa ett nytt kort. Men sen måste jag ha en ID-handling till, och hyreskontraktet var ju helt kört, eftersom visumet hade Per A, och det stod Andreas i hyreskontraktet. Men jag kunde använda ett "Bank statement" dvs ett brev från banken skickad till min adress, där mitt namn stod (jag antar att det helt enkelt är ett kontoutrdag). Så då beställde jag ett sådant också.

Förhoppningsvis hinner de skicka dessa i tid. Jag har 14 dagar på mig sen bilköpet att registrera mig som bilägare. Nu har det gått sju. och det tar nog minst fyra dagar till innan det nya bank-kortet kommer.

Det blev lite i längsta laget det här, men jag var tvugen att skriva av mig lite...

På eftermidagen åkte till lägenheten igen och skruvade ihop lite möbler. Gasen slogs på, Elektriciteten är också igång. Telefonen skall slås på imorgon, men det verkade redan funka. Provade dock inte att ringa. Internet-paketet hade kommit, men eftersom jag inte var där, så låg det en lapp i brevlådan att jag kunde hämta det på postkontoret.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ibland ställer det till det att man har tilltalsnamnet som andra namn. /Sven