onsdag 2 juli 2008

Framme i Sydney

Äntligen framme!

Även den sista biten från Singapore till Sydney avlöpte utan större bekymmer. Vi var alla glada att vi hade tagit beslutet att åka hela vägen på en gång, istället för att stanna ett dygn i Singapore som vi första hade tänkt göra. Det hade både blivit betydligt dyrare och jobbigare.

Först nu började vi fundera på dygnsrytmen på allvar. Denna resa tog typ 8 timmar motsvarnde svensk eftermiddag och australiensk natt. Vi skulle annlända till Sydney kl 05.00 dvs 20.00 svensk tid. För att komma in i australiensisk dygnsrytm och orka vara vaken hela dagen så borde man ju sova denna flight, men vi sov ju hela förra fligtent också, så det blev inte så lätt. Vi fick äntligen lite användning för de barn-DVD-filmer vi tagit med.

När vi tagit oss igenom passkontroll, bagageutlämmning och tull så var klockan 06.00. Kl 07.00 skulle en av Katarinas blivande kollegor dyka upp vid huset vi skulle bo i för att låsa upp och överlämna nyckel, så vi fikade lite innan vi tog en taxi till huset i Maroubra. Huset ligger här:

Google Maps karta till 4 Chester Avenue

Och nu sitter jag här på förmiddagen och bloggar. Det är klar himmel och inte särskillt kallt i luften (typ 18 grader), men det blåser och dom har inga element i det här landet, så det är typ 17 grader innomhus.

För övrigt skall jag försöka lägga till lite bilder till mina tidigare blogg-inlägg, men jag har inte koll på hur man gör det på enklast sätt än. Får bli en utredningspunkt.

Nu börjar det kurra lite i magen. Undrar hur man äter mat i det här landet...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till lyckad framkomst!

Det finns säkert nån känguru att knapra på i närheten.

Lennart Kågedal sa...

Skönt att läsa att ni är framma och att resan gått åtminstone skapligt bra. Vi är på Gräsö med Lena och barnen. Grått väder.

Anonym sa...

Härligt att ni är framme! Vädret i Linköping (Atterbomsgata): sol, blå himmel och 27 grader!

Anonym sa...

sydney e fantastiskt. har varit har i 6 manader nu och pa min blogg kan du lasa om mina tips och smultronstallen

nereunder.blogg.se