onsdag 16 juli 2008

Tripp till IKEA

Idag åkte vi till IKEA. Det var ganska långt, och tog upp emot en timme att köra dit, tror jag. En person sitter konstant och läser kartan, medans föraren koncentrerar sig på att hålla sig på rätt sida och svänga vid rätt korsningar. Tar faktiskt en del på krafterna. På vägen hem provade vi att köra lite motorväg, vilket var kul för då körde vi över Anzac bridge men sen blev det besvärligare. Vi åkte ner i Cross City Tunnel och kom inte upp igen på ett tag... Det blev en liten omväg, men vi kom hem så småningom.

Väl där började vi med att äta, sen gick Katarina och parkerade barnen i Småland, dvs lek-rummet. Det är märkligt hur likt IKEA i Sydney är IKEA i linköping. Man känner igen det allra mesta. Allt heter samma som i sverige.

Men, sen var det svårt att inte sätta igång att köpa allt vi snart kommer att behöva. Det blev start-boxar för både porslin och köksutrustning, lite täcken och annat små-plock denna gång, men jag inser efter denna utflykt att vi kommer att bli lite lata, och sannolikt kommer att köpa de flesta möbler vi kommer att behöva där. Vi har kollat lite mer på begagnatmarknaden, men det är inte så oerhört mycket billigare, och det blir betydligt jobbigare att köpa en sak här och en sak där. Särskilt för stora saker som soffor och bord etc. Man måste hyra en släpvagn varje gång etc.

Man skall väl inte skaffa sig mer prylar än att de går att göra sig av med om ett år också.

På Fredag skall vi till mäklaren igen för att få nycklar etc innan vi får tillgång till lägenheten på lördag. Mäklarkontoret ligger på vägen till IKEA, så sannolikt tar vi en sväng till då. Men då blir det nog bara jag och Katarina.

1 kommentar:

Anonym sa...

Undrar hur man skulle te sig i trafiken, ja med vänstertrafik alltså... Ser bilden framför mig om eran lilla uflykt till IKEA. Här hemma har vi målat "Villa-Villerkulla", som Frida kallar sin lekstuga. Sköt om er!! Kram//Anna, Thomas, Frida