lördag 12 juli 2008

visningslördag

Idag var den stora visningsdagen. Vi hade hittat nio kandidater, men pga att flera hade visning samtidigt så han vi bara med att se sex av dem, och av dessa var det tre som var så pass rimligt intressanta att vi skall lämna in en ansökan. Här är länkar till annonserna för dessa:

2 Ada Street
16 Fig Tree Avenue
5-11 Samuel Terry Avenue

De flesta visningar var öppna i 15 minuter, typ 11.00-11.15. Vid det angivna klockslaget stod ett antal spekulanter (mellan 2 och 15 pers ungerfär) utanför när mäklaren dök upp och låste upp. Vissa hus/lägenheter var utflyttade, men lika ofta bodde den tidigare hyresgästen kvar och höll på med flyttbestyren. Sen sprang man snabbt igenom och tittade. Därefter fick man två anökningsblanketter, en för mig och en för Katarina, och man kunde prata lite snabbt med mäklaren och fråga lite om tvättmaskinen skulle stå kvar etc.

Standarden på Australiensiska hem är nog generellt lägre än i Sverige. Det är lätt att uppfatta allt man ser som lite sunkigt. Vissa av de ställen vi tittade på var definitivt sunkiga, medans andra antagligen var helt normala.

Sannolikt hamnar jag i blogg-skugga när vi har flyttat innan vi har fått igång internet. Jag har insett att jag glömde ta med min gamla WLAN-accesspunkt, och mitt ADSL-modem. Klantigt. Det skulle säkert hat kunnat komma till användning här. Men internet-uppkopplingen får jag rapportera om när det blir dags.

Inga kommentarer: