fredag 1 augusti 2008

Tvättmaskin och playgroup

Fortsättning på Tvättmaskinsinstallationsproblemet från inlägget 22/7. Jag hittade en affär på Frenchmans road, bara några kvarter härifrån, som i princip var en svensk järnaffär. Full av praktiska prylar. Verktyg, trädgårdsredskap, el-kablar, städ prylar etc etc, och rörmokeri. jag Frågade en i personalen om de hade något för att tillverka ett temporärt avlopp från en tvättmaskin och han tog två steg åt höger och pekade på en slangrulle med några olika slang-kopplingar. Perfekt. Sen gick jag hem och mekade ihop en slang från tvättmaskinen till badkaret via toalettstolen och tvättstället. Inte supersnyggt, men funkar bra. Vi har nu tvättat tre tvättar på raken utan problem. Skönt att det gick lätt att fixa till slut.

Idag på förmiddagen gick jag och Hanna med barnen till en playgroup här i närheten. Jag tror att jag pratat om det tidigare i bloggen, men en playgroup är en grupp föräldrar som träffas på något ställe och leker med sina barn. Lite som Öppna Förskolan, fast utan personal. Kan vara mer eller mindre organiserat. Detta var här i krokarna och den var öppen för alla. Vi gick dit för att kolla och det var trevligt. Det var på baksidan av ett hus, utomhus, men med tillgång till toalett och ett litet kök, samt några förråd där de förvarade en massa leksaker, små bord och stolar etc. Det var tygtak spända över delar av gården, vilket säkert kommer att vara helt nödvändigt så småningom, när solen börjar skina starkare igen.

Det är Playgroup varje dag utom fredagar där, men med olika personer/barn. Vi skall gå dit lite olika veckodagar tror jag för att kolla om det finns lite större barn som Ella kan leka med. Det verkar vara viss brist på sådana. Dom är väl på dagis antar jag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så är vi hemma i Linköping igen. Varit på en minisemester till Stockholm och dess skärgård. Vädret är helt underbart:-) På söndag hämtar vi Frida hos farmor i Borlänge (vi längtar!!!) och som haft en superkul vecka i dalom. På lördag ska vi se filmen "Mama Mia" - om det inte är för varmt vill säga... Sköt om er!!! Kram//Anna & Thomas