torsdag 17 juli 2008

En olycka

Idag gick vardagsrumsdörrens stora fönsterruta sönder när barnen rusade in och vräkte upp den. Hörnet på ett dåligt placerat TV-skåp gjorde resten. Det var en fin dörr med ett glas som såg gammalt och dyrt ut... Rutan sprack i många bitar, men bara en liten bit trillade ur. Jag tejpade ihop rutan för att inte fler bitar skulle trilla ut. Sen tog jag lite bilder för att skicka till de som bor här egentligen (och så småningom till förskäkringsbolaget). Pust. Man blir lite sänkt av sånt. Men nu har jag fått svar av de som bor här och de lät inte alltför upprörda, och vår reseförsäkring borde rimligtvis täcka detta, så nu känns det bättre.

Annars har vi idag ringt till telefonbolaget (Telstra) och beställt en fast telefonabonemang, så nu har vi snart en telefon. Dock inser jag att det kanske inte är så stor poäng med den så vi får väl se om vi släpper den igen så småning om. Dessutom har jag beställt Internet, men det blev inte ADSL utan via TV-kabeln. Dyrt och dålig kapacitet verkar vara upplägget i Australien. De envisas med att inte bara ha en begränsning av bandbredden (dvs hastigheten) utan även av mängden data per månand. Det blev ett abonemang där vi får ladda ner och upp högst 12Gb. Vi får väl se hur långt det räcker.

Sen har jag ringt till El-bolaget och Gas-bolaget, eftersom det är gas-spis i huset. Elen var enkel, men Gasbolaget måste ha en massa papper på att vi bor där vi bor etc.

Men summa sumarum gick det mesta ganska enkelt. Det kommer nog att gå bra det här. Imorgon blir det som sagt var en ny resa till IKEA.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, kära ni! Hoppas att allt ordnat sig med försäkringsbolag och annat - inte kul när sådant händer. Här hemma höll jag på att sänka ett stort vitrinskåp (glasdörrar) där Thomas förvarar sina flygplansmodeller. Jag gjorde sit-ups på en pilatesboll och när jag var färdig gled jag liksom av den och pang, rakt in i skåpet! Skåpet höll, jag blev nog mest förvånad, men käre maken fick sig ett gott skratt;-) Kram från: Anna, Thomas, Frida

Anna sa...

Ja ojoj vad mycket det ar att fixa. Vi har inte lyckats hitta internetuttaget (eller inte orkat) i vart hur sa vi har inte internet hemma an, sa det blir valdigt daligt med uppdateringar. Men var glada - vi behover kopa mobler, spis/ugn, kul/frys och det enda av detta som vi kan skaffa har, genom att bestalla genom skolan ar kyl/frys, resten maste vi ner till madurai (3 timmars bilvag nerfor slingrig bergsvag) for att fixa. Och eftersom vi inte ar overdrivet sugna pa att aka bil 6 timmar pa en helg for att kopa mobler o spis o sant med vera o ellen, sa klarar vi oss med lite spartanska lanegrejer sa lange. Men gas har vi - men bara den dyra - hur vi ska lyckas fa tag i den billigare ar en annan historia. Men vi har i alla fall en heltidsanstalld hemhjlp nu.

Andreas sa...

Jag har lyckats beställa internet tror jag. Får se hur det går. Det skulle komma ett bud med en låda. Men Vi kommer väl inte att vara där då, så då få jag hämta det på posten tror jag. Men annars är det ganska långa resor för att fixa saker här också. Och ansträngande att köra, men det släpper nog så småningom.