tisdag 22 juli 2008

Kylskåp och tvättmaskin

Efter idag lunch åkte vi till lägenheten för att ta emot kylskåpet och tvättmaskinen som vi beställt från en hyrfirma. De kom så småningom, men som vi vant oss vid, så var det inte utan bekymmer. Det visade sig att det visserligen fanns fina kranar för att koppla vatten till tvättmaskinen, men det fanns inget vettigt utlopp. Det är i skrivande stund oklart hur detta skall lösas, men sannolikt får vi väl ha en temporär slang som vi lägger i badkaret eller nåt. Det borde gå på nåt vis. Kylskåpet verkar däremot funka fint.

Dessutom hämtade jag ut internet-paketet med kabel-TV-modemet etc från posten. Men där blev det också stopp. i väggen hade jag bara en vanlig koaxial-kontakt för TV, inte en sån där som man kan skruva fast en sladd i, vilket kabeln i kartongen förutsatte. Men jag tror att jag kan köpa en liten adapter i någon affär imorgon för att få det hela att funka. Men jag skall nog ringa till internetleverantören först och kolla.

Annars var det en lugn och behaglig dag. Lotta Öberg (se tidigare inlägg) och hennes dotter Maya kom på beök till nya lägenheten på eftermiddagen, och vi gick till den närmsat lekplatsen i Queens park bara något kvarter bort. Och sen beställde vi Pizza på den lokala pizzerian och käkade innan vi åkte hem till Maroubra igen.

Jag har laddat upp några bilder på lägenheten på Flickr om någon vill titta. Här är bara en bild på gatan.

Figtree avenue

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, där! Idag tog vi en cykeltur till flygvapenmuséet, därifrån cyklade vi till pizzerian i Malmslätt och åt pizza förstås, sedan trampade vi hemmåt över Kärna Mosse (naturreservatet). Imponerad av Frida som på alldeles egen hand cyklade ca 6 km! Hoppas ni får ordning på tvättmaskinen samt att ni alla mår bra "down under". Kram från: Anna, Thomas, Frida

Anonym sa...

P.S: fina bilder förresten!D.S

Anonym sa...

Hej familjen Kågedal,

Här är Christophe som undrar i vilken rikning går vattnet i diskhon där nere. Stämmer det här med Coriolis kraften?

Kram from familjen Mattei-Persson som också har stora vågor på kusten utanför Bordeaux... och mycket bättre viner ;-)

Anonym sa...

Minns du inte hur det var hos mormor? Hon hade en slang från tvättmaskinen som hon hängde över badkarskanten när hon tvättade. I alla fall minns jag det så.

Andreas sa...

Jo, planen är att använda mormors-tricket. Jag har nu köpt lite extra slang som räcker dit. Skall prova i kväll om det funkar.