lördag 19 juli 2008

möbeltransporten avklarad

Det löste sig enklare än väntat med möbeltransporten. De kom redan kvart över sju på morgonen. Katarina sprang ut och frågade ifall chauffören kunde köra alltihop till lägenheten på Figtree Avenue i Randwick för en australiensk hudring. Det gick han med på direkt. Men han hade en till leverans här i Maroubra först, så medans han fixade den så körde Katarina och Jag (och Walter som hade vaknat) i blixtfart upp till lägenheten. Trafikmässigt var det inga problem. Så tidigt på morgonen var det fortfarande inte så mycket bilar ute. Det enda var att vägen precis längs med parken norr om oss var avstängd. Men det var bara att köra ett kvarter ner så gick allt bra.

Chaufören och hans unge medhjälpare skötte även avlastningen och inbärandet, men vi hjälpte till efter bästa förmåga. Men Katarina fick mest bära Walter eftersom vi glömt hans skor i hastigheten.

Sen åkte vi hem och åt frukust och hämtade Hanna och Ella. Sen tillbaks igen för att sätta igång uppackandet och ihopsättandet av möblerna. Det blev inte klart, men vi kom igång iallafall. Sen blev det dags för lunch. Och på vägen hem såg vi att trafiken nu hade blivit betydligt värre. De stora vägarna är delvis avstängda och delvis fulla av gående ungomare etc. Så trafiken hade flyttat in till småvägarna i förorterna. Vi bestämde att inte åka tillbaks mer idag, utan fortsätta imorgon.

Men vi var väldigt nöjda med att ha fått dit alla möbler. Vi slapp att hyra släpvagnar etc. Väldigt skönt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad skönt att det löste sig med transport av möbler etc. Idg har vi varit till Stubbegården (utanför Vadstena) och ätit en dignande buffé av kakor och kalla rätter. Jättemumsigt och mysigt! Barnvänligt dessutom och sånt gillas:-) Kram till er alla från: Anna, Thomas, Frida