fredag 18 juli 2008

Möbler och transport

Problem kommer inte sällan tillsammans.

Idag åkte Katarina och jag till IKEA och köpte fem madrasser, köksbord och stolar, bra-och-ha grejor som besticks-lådor och toa-borstar, och en soffa (en Klippan). det blev några stadiga vagnar att dra genom kassan. När allt var betalt så drog vi vagnarna till "Home Delivery" avdelningen precis utanför. Där visade det sig dessvärre att de inte körde hem möbler till den förort där vi skall bo (Randwick) under helgen, eftersom det är World Youth Day med Påven och hundratusentals besökare ute på gatorna. Det hade vi inte tänkt på. Vad skulle vi göra då? Lägga upp en Klippan-soffa på takräcket och klämma in fem madrasser i bakluckan var inte ett alternativ (särskillt med tanke på att vi inte hade något takräcke).

Vad vi kanske möjligen borde ha gjort var att försöka lämna tillbaks allt som vi inte kunde få med i vår egen bil och komma tillbaks någon dag efter helgen, men eftersom det IKEA ligger så långt bort och det varit ganka besvärligt att ta sig dit så valde vi istället att låta dom köra möblerna till där vi bor nu i Maroubra. Så i mogon har vi ett litet möbelberg på garageinfarten att ta hand om. Mycket kan vi säkert flytta med bil, om vi kör flera omgångar, och försöker välja smarta vägar där det inte blir så mycket folk. Sannolikt får vi hyra en släpvagn för soffan och dubbelmadrassen... Men det kanske inte blir förrän på måndag.

I går såg vi en flock svarta kakaduor när vi promenerade ut till stranden. Säkert mer än 50 stycken. Stora svarta papegojor. Häftigt. Vi har också sett vita kakaduor inne i stan för några dagar sen. Jag får blogga lite mer om fåglar så småningom, men det finns många roliga och spektakulara sorter som flyger omkring bland husen här och inne istan.

1 kommentar:

Lennart Kågedal sa...

Verkar vara komplicerat att sätta bo i Australien. Vi följer med spänning era äventyr.