onsdag 9 juli 2008

Mer husvisningar

Idag har vi tittat mer på hus. Dagen började med att Katarina ringde runt till alla mäklare hon kunde hitta som hade hus som vi skulle tänkas kunna vara intresserade av. Resultatet för idag blev tre visningar, var av två var samtidigt. Katarina gick på två av dem. Det var två hus på New Orleans Crecsent här i Maroubra. jag gick på en lägenhetsvisning uppe i Randwick, nära universitetet och Coogee.

Katarinas hus var OK men ganska långt från affärer, bussar etc. Min lägenhet var piffig och läget var toppen, men den var helt tomm. Inga garderober, ingen tvättmaskin etc. Jag undrar hur det skulle funka.

Här kan ni kolla lite själva hur utbudet ser ut. Vi letar trerummare i prisklassen upp till 550 dolla.r per vecka. (dyrt så klart, men man vänjer sig lätt och det är svårt att hitta något vettigt annars).

http://www.domain.com.au/Public/SearchResults.aspx?mode=rent&Refine=1&state=NSW&areas=Eastern+Suburbs&sub=Maroubra%2cRandwick&ssubs=1&bedrooms=%3E3&from=0&to=550&proptypes=&ptdes=All%20Property%20Types&searchterm=Maroubra,%20Randwick

Det finns små mäklarkontor i alla stadsdelar och det finns kanske åtta olika mäklarfirmor. Förutom att surfa på webben måste man ringa eller besöka dessa för att få till visningar etc. Sen är det lite oklart hur det går till, men man måste på något sätt troliggöra för uthyraren att man är trevlig och skötsam etc. Vi känner oss en smula stressade just för tillfället. Nu börjar det bli dags att hitta någonstans att bo.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen har solen och värmen letat sig hit! Staketbygget går framåt och snart är själva "skalet" färdigt som man kan spika upp resterande brädor på. Frida har blivit fästingbiten fick dock bort hela fästingen... Vi hoppas att ni mår bra allesammans och att ni snart finner en ny bostad. Vi håller tummarna!!! Kram från: Anna , Thomas och Frida

/nina sa...

Hej, lycka till med hushittande! hittade bloggen på lite omvägar, ska bli kul att följa er. Finns det inga svenskar på ericsson i Oz som kan bistå med hjälp? Dom borde ju ha koll på "hur man gör"...Har du fortfarande access eller kan jag assistera med namn etc??? Hör av dig isåfall!